Filiala Judeţeană TULCEA

LA MULTI ANI REZERVISTILOR

26 mai 2015 la 15:39

  Toti cei ce au primit Livret Militar si au trecut grad in Livret, fac parte din aceasta categorie!                

                                    ZIUA REZERVISTULUI MILITAR,

                           90 DE ANI DE LA INFIINTAREA PRIMELOR FORMATIUNI ALE

                                                 CADRELOR MILITARE IN REZERVA

     Au trecut 90 de ani de cand la 31 mai 1925 s-au format la nivel national primele organizatii ale cadrelor militare in rezerva si retragere.

    In 12 mai 2010 s-a dat Hotararea de Guvern nr. 467, publicata in Monitorul Oficial nr. 333/19.05.2010 privind instituirea Zilei Rezervistului.

    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,  Guvernul Romanieia adoptat urmatoarea hotarare

«     Art. 1. – Se instituie Ziua rezervistului militar, ce se sarbatoreste in fiecare an la data de 31 mai.

   Art. 2. – Institutiile publice din cadrul sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala pot sprijini, in conditiile legii, manifestarile prilejuite de acest eveniment.

   Art. 3. – Potrivit prezentei hotarari, prin rezervist militar se intelege orice persoana care detine grad militar in rezerva sau in retragere. »

  Si la A.N.C.M.R.R. Filiala Tulcea, ca si la celelalte filiale din tara, aceasta zi a avut o conotatie deosebita pentru pensionarii militari, fiind sarbatorita asa cum se cuvine, tinand cont ca a avut loc in prag aniversar, 25 de ani de la infiintare A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza” si 5 ani de la instituirea Zilei Rezervistului Militar.

   La Adunarea Festiva,  Filiala Tulcea a fost onorata de urmatoarele oficialitati:

      – GHERGHINA MADAR –  din partea Prefecturii  judetului Tulcea ;

      – COSMIN CALIN BOIANGIU – Vicepresedintele Consiliului Judetean Tulcea ;

      – STERE SACU – Viceprimarul municipiului Tulcea ;

      – colonel (r.) CONSTANTIN AGACHI – Presedintele A.N.C.M.R.R. – S.R.I. ;

      – lt. col. (r.) CONSTANTIN  COSTAN – Presedintele A.N.C.M.R.R. – M.I.

    Dupa anuntarea unor probleme, Presedintele A.N.C.M.R.R. Filiala Tulcea, contraamiral de flotila (r.) NICOLAE FILIP, a dat cuvantul Primvicepresedintelui filialei, cpt. cdor. (r.) ROMEO STOICA,  pentru a prezenta materialul dedicat acestei Adunari aniversare.

  Dupa care s-au distribuit DIPLOME ANIVERSARE, DE EXCELENTA si INSIGNA OMAGIALA atat invitatilor cat si unor membrii ai filialei.

  Cu acest prilej, Consiliul Judetean Tulcea, prin persoana domnului vicepresedinte, COSMIN CALIN BOIANGIU, a inmanat presedintelui Filialei Tulcea, contraamiral de flotila NICOLAE FILIP, DIPLOMA ANIVERSARA semnata de Presedintele C.J., domnul HORIA TEODORESCU, un Album cu fotografii din Judetul Tulcea si o icoana, pentru care Presedintele Filialei a multumit in numele membrilor A.N.C.M.R.R. ,  conducerii Consiliului Judetean !

  In cadrul aceleiasi Adunari Festive, domnul HORIA TEODORESCU  a fost numit MEMBRU DE ONOARE de catre conducerea centrala a A.N.C.M.R.R. « Alexandru Ioan Cuza » si i s-a conferit bineinteles si DIPLOMA DE MEMBRU DE ONOARE.  Mentionam ca a primit aceasta distinctie si este MEMBRU DE ONOARE al asociatiei este din anul 2009 si dl. Primar CONSTANTIN HOGEA.

   Apoi au luat cuvantul edilii judetului si orasului Tulcea, facand urari dar si dand sfaturi utile pentru buna desfasurare a activitatii pe viitor.

   Dupa ceremonial, d-na lt. col. (r.) dr. MIOARA NICOLAE SICINSCHI, membru in Comitet si totodata medicul de familie a majoritatii membrilor A.N.C.M.R.R. filiala Tulcea (si nu numai), a prezentat informatii de specialitate legate de utilizarea Cardurilor de Sanatate, de consultatiile medicale, modul de efectuare al analizelor medicale si de modul de procurare al retetelor prin CASA OBSNAJ, conform legislatiei in vigoare, apoi a raspuns intrebarilor mai multor membrii.

   In incheiere s-a desfasurat un mic protocol  unde  participantii si-au amintit cu placere de activitatile si misiunile desfasurate pe timpul cat au fost in activitate.

                                                                     LA MULTI  ANI  TUTUROR  REZERVISTILOR!

Imagini   –  dati clic !

100_4198

LA MULTI ANI REZERVISTILOR 1

LA MULTI ANI REZERVISTILOR 2

PROFIL DE REZERVIST

 

Previous Article
Next Article