COMUNICAT Nr. 11 din 09.05.2017

COMUNICAT   Nr.11 din 9 mai 2017

           Informații de actualitate pe tema amendamentelor la proiectul de LEGE -CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, elaborate de înstituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională,inclusiv de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ( cu referire la art.40).

Proiectul de Lege – cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost discutat, marți 9 mai 2017, la Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din SENATUL României.

          La discuții au participat reprezentanții instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și reprezentanții conducerii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, structură asociativă reprezentativă la nivel național, din sfera de competență a Ministerului Apărării Naționale. Reprezentanții A.N.C.M.R., prin doi vicepreședinți, Calitatea vieții și Organizare, au prezentat, înmânat și susținut în format centralizat, propunerile  Asociației și a structurilor afiliate, cu motivații pertinente, pentru eliminarea prevederilor art.40, din proiectul de Lege-cadru, referitoare la suspendarea temporară a actualizării pensiilor  militare de stat, în funcție de majorarea soldelor de funcții și grad acordate cadrelor militare active.

          Propunerea A.N.C.M.R.R. a fost susținută de reprezentanții instituțiilor din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, Președintele ședinței Comisiei etc, care au precizat, prin cuvântul lor, susținerea pentru eliminarea prevederilor art.40, asigurându-ne de promovarea propunerii în grupurile parlamentare și la comisiile de avizare, ulterior în plenul Camerelor Parlamentului.

          Acțiunea A.N.C.M.R.R. se înscrie în paleta demersurilor anterioare și de viitor pentru rezolvarea favorabilă a propunerilor primite de la membrii acesteia, de la structurile afiliate și de la alte stucturi reprezentative cu care are Protocol de colaborare/parteneriat.

          Demersurile și rezultatul acestora se vor comunica în timp real la filialele și la structurile afiliate, pentru a se cunoaște situația rezolvării problemelor de interes comun pentru cadrele militare în rezervă și în retragere-pensionari militari.

 BIROUL PERMANENT CENTRAL

 

COMUNICAT Nr. 11 din 09.05.2017

 

 

Previous Article
Next Article