URMARE LA COMUNICATUL NR. 40 din 11.04.2014

Ca urmare a publicării în Ziarul „Observatorul Militar” nr.13, a articolului „CURAJUL IEPURELUI”;
La solicitare conducerii A.N.C.M.R.R., în ziua de 15.04.2014 a avut loc la sediul central al asociaţiei o întâlnire a Grupului Operativ de Lucru cu colonel Ion CIONTEA – directorul Trustului de Presă al Armatei (T.P.A.), locotenent-colonel Florin ŞPERLEA – redactor şef al ziarului şi căpitan Bogdan OPROIU – reporter, autorul articolului.
Din intervenţiile reprezentanţilor T.P.A. s-a desprins, în principal, ideea că s-a dorit ca afirmaţiile din articol să se refere doar la unii militari rezervişti, fără a generaliza.
Preşedintele A.N.C.M.R.R., general (r) prof.univ.dr.Mihai ILIESCU a arătat că modul în care a fost scris articolul nu preciza cele de mai sus, lucru care a nemulţumit marea majoritate a membrilor asociaţiei noastre. Preşedintele asociaţiei a mai arătat că se impunea ca în articol să se stipuleze că, deşi mai sunt şi unii care îşi permit să aibă atitudinile menţionate în articol, majoritatea militarilor rezervişti sunt alături de militarii activi în tot ceea ce întreprind şi apreciază eforturile pe care aceştia le fac atât pe plan intern cât şi în teatrele de operaţii.
De precizat că discuţiile s-au desfăşurat într-o atmosferă de lucru, civilizată, cu respectul cuvenit acordat fiecărei părţi. În final s-au stabilit şi câteva direcţii de urmat având la bază colaborarea şi informarea între conducerea A.N.C.M.R.R. şi Trustul de Presă al Armatei.
De asemenea, directorul T.P.A. a precizat că vor fi înserate în Ziarul „Observatorul Militar” unele din problemele lămuritoare privind articolul menţionat mai sus.
VICEPREŞEDINTE AL A.N.C.M.R.R.
General-maior (r) Victor CONSTANDA

Previous Article
Next Article