SĂRBĂTORIREA ZILEI DE 1 DECEMBRIE 2014

SĂRBĂTORIREA  ZILEI  DE   1  DECEMBRIE  2014  „ZIUA  NAȚIONALĂ  A  ROMÂNIEI”

În ziua de 25 noiembrie 2014 a avut loc,  în Sala de Marmură a Cercului  Militar  Național reuniunea dedicată aniversării  Zilei  Naționale  a României.    La aceasta   au participat cadre militare în rezervă și în retragere membre ale  A.N.C.M.R.R.,   ale structurilor asociative  din Sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, veterani de război, personalități militare din conducerea M.Ap.N., istorici militari  și civili

Reuniunea a fost deschisă prin intonarea Imnului Național și de cuvântul de bun venit  rostit de președintele A.N.C.M.R.R.,  domnul  general (r) prof. univ. dr. Mihai  ILIESCU .

Doamna Otilia SAVA , Secretar de Stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Vieţii Personalului a  prezentat Mesajul Ministrului Apărării Naționale ( mesajul este prezentat în anexă).

Comunicările științifice privind aniversarea a 96 de ani de la UNIREA  Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu ROMÂNIA prin Proclamația de la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918 au fost:

  1. „Contribuția  Armatei  Române la realizarea  Marii  Uniri din anul 1918”  – prezentată de domnul col.(r) dr. Cristache  GHEORGHE
  2.  „Contexstul internațional în care s-a realizat Marea  Unire în anul 1918”  – prezentată de domnul prof. univ. dr. Ioan  SCURTU.

În  continuarea reuniunii, Doamna Otilia SAVA , prin cuvinte deosebit de calde și emoționante, a evocat starea de spirit din anii 1917 – 1918, făcând o comparație cu starea de spirit actuală.

A urmat  prezentarea de către domnul Col. Ion CIONTEA, directorul Trustului de presă al M.Ap.N.,  a două filme premiate la Festivalul Internațional al Filmului Militar de la Roma. Primul film, „Cuvintele zilei ”, a obținut premiul I la secțiunea Documentar, iar cel de-al doilea „Premiul”, a câștigat premiul  I la secțiunea Scurt  Metraj. Ambele filme sunt dedicate acelor oameni, știuți sau neștiuți, care și-au pus în pericol viața pentru liniștea noastră și a copiilor noștri, sunt un omagiu adus acestor neînfricați luptători, eroilor noștri din toate timpurile.

In încheiere  activității,  domnul general(r) prof. univ. dr. Mihai  ILIESCU a  transmis  tuturor  celor  prezenți, membrilor Asociației noastre și famililor acestora, tuturor românilor din țară și de pretutindeni,  cu ocazia      Zilei Naționale,   tradiționalul                 „LA  MULȚI  ANI ! ”.

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Mesajul Ministrului Apararii Nationale_01 decembrie

Mesaj felicitare Ziua Unirii

_MG_1926 _MG_1959 _MG_1973 _MG_1975 _MG_1982 _MG_2005 _MG_2006 _MG_2017 _MG_2050_MG_2073_MG_2078 _MG_2086

 

 

 

 

 

 

Previous Article
Next Article