MINISTRUL APARARII NATIONALE, MIRCEA DUSA S-A INTALNIT CU REZERVISTII MILITARI DIN CONSTANTA

Intâlnirea  Ministrului Apărării Naționale , Domnul Mircea DUȘA cu cadrele  militare în  rezervă  din  Județul  CONSTANȚA           

  10 Noiembrie 2014

         Filiala Constanța a Asociație Naționale a Cadrele Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, a organizat împreună cu grupul de senatori și deputați de Constanța, o întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, Domnul Mircea DUȘA  la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanța.

La această activitate au participat şi reprezentaţii mai multor asociaţii ale cadrelor militare în rezervă,din M.I., S.R.I., S.P.P., Veterani de război, Cultul eroilor, Liga Navala, Liga Maistrilor Militari din Marina, SCMD, ARPIA etc. Intâlnirea a fost moderată de Generalul locotenent (r) Constantin ZECA, Președintele Filialei Constanța si Vicepresedinte al Asociatiei Nationale.

Potrivit declaraţiilor ministrului Duşa, obiectivul întâlnirii a fost acela de a discuta pe marginea problemelor cu care se confruntă cadrele militare şi, mai exact, pe marginea adoptării cât mai urgente a Legii pensiile militare de stat. Cu această ocazie participanții au ridicat o serie de probleme legate atat de pensiile militare cat si privind asistenta medicala,participarea la viata sociala si culturala a orasului;cadrele militare au ridicat ministrului şi problema reabilitării unor monumente ale eroilor neamului din judetul Constanţa.
Domnul ministru Mircea Duşa nu a ascuns faptul că, întâlnirea a avut şi un caracter electoral, spunand printre altele: „Nu vă ascund faptul că i-am îndemnat, pe participanti, în finalul întâlnirii noastre, să vină la vot, să voteze un preşedinte care îşi doreşte o ţară stabilă, care îşi doreşte o Românie Mare, pentru că militarii sunt caracterizaţi de onoare şi respect. Au un respect deosebit pentru simbolurile naţionale, pentru steag, pentru imn. Armata e şi o instituţie foarte respectată de români. Întotdeauna, în istorie, armata a fost un element de stabilitate.

         Şi în 1918, în Primul Război Mondial, militarii români şi-au dat viaţa, iar ardelenii au hotărât unirea Ardealului cu ţara, pentru ca ea să rămână întreagă, să rămână un stat puternic, stabil din punct de vedere economic, din punct de vedere al securităţii. I-am îndemnat şi i-am rugat să voteze un preşedinte care să-i reprezinte“.

Este lesne de înţeles că  „preşedintele“ recomandat de Mircea DUȘA este  –  V i c t o r  PONTA.

Revenind la problemele cadrelor militare din România, Mircea DUȘA a precizat că „proiectul de lege cu privire la pensiile militare, dar şi la statutul cadrelor militare este în dezbatere la ministerele care au atribuţii, fiindcă legea nu se referă doar la militarii Ministerului Apărării Naţionale, ci şi la cei ai Ministerului Afacerilor Interne şi la cei ai celorlalte structuri de securitate naţională“. La eveniment au fost prezenţi: Vicepreședintele Senatului Nicolae MOGA, senatorul P.S.D. Alexandru MAZĂRE, deputații Radu BABUS și Eduard MARTIN precum și președintele interimar al C.J. Constanța  Cristinel DRAGOMIR.

In incheiere Generalul locotenent Constantin ZECA a reiterat necesitatea acestei intâlniri,  a mulțumit domnului ministru pentru aprecierile făcute la adresa pensionarilor militari, precum și pentru informarea privind starea armatei și programele de înzestrare viitoare.

De asemenea si-a exprimat speranta ca toate aspectele semnalate precum si promisiunile facute ,vor fi analizate la nivelul ministerului si rezolvate astfel incat drepturile cadrelor armatei de rezerva sa fie respectate si niciodata sa nu mai fie incalcate…

Biroul Permanent al Filialei Constanta a

A.N.C.M.R.R.

Sigla ANCMRR Ctaintalnire mIntalnire

 

Previous Article
Next Article