ANIVERSAREA ZILEI ARMATEI 25 OCTOMBRIE 2014

În ziua de 23 octombrie 2014 a avut loc activitatea dedicată aniversării Zilei Armatei României, desfășurată în 2 părți astfel:

În prima parte activitatea  a fost deschisă prin şedinţa informală a Consiliului Director al A.N.C.M.R.R., în cadrul căreia, preşedintele A.N.C.M.R.R. domnul general (r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU a prezentat cele mai importante activităţi desfăşurate de la Conferinţa Naţională din 06.11.2013 până în prezent şi   activităţile planificate pentru viitor. În cadrul aceleiași ședințe preşedinţii filialelor Constanţa, Suceava şi Cluj au făcut informări referitoare la  activităţile principale desfăşurate de către membrii filialelor respective, aceasta   constituind  un schimb de experienţă.

În partea a doua a activității  a avut  loc reuniunea aniversară dedicată ZILEI  ARMATEI  ROMÂNIEI cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupaţia Ungaro-horthystă, organizată de A.N.C.M.R.R. în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 Bucureşti la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional. La această activitate au fost invitate personalități din Parlamentul României, conducerea Ministerului Apărării Naționale, a veteranilor de război, a cadrelor militare în rezervă și în retragere și a reprezentanților instituțiilor centrale și locale. Au onorat cu prezența:

–         Doamna Otila SAVA – Secretar de Stat Pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Vieţii Personalului

–         Domnul general (r) dr. Valeriu NICUŢ – Secretar de Stat Pentru Politica de Apărare şi Planificare

–         Domnul general (r) Prof.dr. Vasile CÂNDEA, președintele Academiei Oamenilor de Știință

–         Domnul general (r) Marin Badea DRAGNEA,  președintele  Asociației Naționale  a Veteranilor de Razboi

–         Domnul dr. Iulian POPESCU, deputat Comisia de Sănătate – Parlamentul României

–         Doamna Monica CĂMĂRĂSCU preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

–         Domnul general maior Nicolae ONȚANU primar Sectorul 2 București, însoțit de un grup de consilieri.

Activitatea a fost deschisă de intonarea Imnului Național , prin cuvântul de bun venit rostit de Președintele A.N.C.M.R.R. și mesajul Ministrului Apărării Naționale prezentat de Doamna Otila SAVA.

Comunicările științifice prezentate cu această ocazie au fost:

1. „Eliberarea Ardealului de Nord-Vest”;  prezentată de: Col.(r) prof.univ.dr. Alexandru OŞCA,  Vicepreşedinte la Comisia Română de Istorie Militară, afiliată la Comisia Internaţională de Istorie Militară;

2. „Armata României în prezent şi în perspectivă în contextul geo-politic actual”; prezentată de: General (r) dr. Valeriu NICUŢ  Secretar de Stat pentru Politica de Apărare şi Planificare  Ministerul Apărării Naţionale;

3. „A.N.C.M.R.R. – componentă de bază  a Armatei de Rezervă”; prezentată de: General (r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, preşedintele A.N.C.M.R.R.

In finalul activitatii  Domnul general (r) Marin Badea DRAGNEA a emotionat intreaga asistenta prin evocarile privind participarea Domniei sale la evenimentele de acum 70 de ani si prin urarile adresate tuturor romanilor, veteranilor de razboi, rezervistilor militari,  iar Domnul academician Vasile CÂNDEA a înmânat Diploma de excelenta  și Medalia de aur Domnului general Mihai  ILIESCU, presedintele A.N.C.M.R.R.

In ziua de 24 octombrie , membrii ai Biroului Permanent Central au participat la ceremonialele organizate in Bucuresti dedicate  ZILEI  ARMATEI si au depus coroane de flori la monumentele:

–         Mormântul Ostașului Necunoscut din parcul CAROL

–         Monumentul Eroilor Patriei – Universitatea Naționala de Apărare „Carol I”

–         Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații de la Palatul Naţional al Copiilor.

În ziua de 25 Octombrie, o delegație a A.N.C.M.R.R. compusă din domnii: general (r) Mihai ILIESCU- președinte, general locotenent (r) Victor  DUMITRESCU- primvicepreședinte și general maior (r) Victor  CONSTANDA- vicepreședinte si purtător de cuvânt, a participat la festivitățile organizate de M.Ap.N la CAREI si SATU MARE. Au fost depuse coroane de flori la  Monumentul EROILOR ROMÂNI din AL  DOILEA  RĂZBOI  MONDIAL din  Carei  și la Monumentul EROILOR  din Satu  Mare.

_MG_1116 _MG_1117 _MG_1126 _MG_1180 _MG_1374 _MG_1411 _MG_1412 _MG_1472 _MG_1486 _MG_1512 _MG_1533 _MG_1544 _MG_1601 _MG_1612 _MG_1615 _MG_1619 _MG_1741 _MG_1771 _MG_1773 _MG_1826 _MG_1876

Previous Article
Next Article