MESAJ

Cu prilejul

Zilei Armatei României – 25 Octombrie 2020 

Armata, așa cum o caracteriza Gheorghe Barițiu, este „cetatea cea mai de preț a unei nații. O instituție pe care românii o prețuiesc manifestându-și sentimentele de aleasă recunoștință pentru tot ceea ce  aceasta a însemnat și înseamnă pentru România.

Un prilej deosebit în acest sens este Ziua de 25 Octombrie, înscrisă în calendarul Sărbătorilor naționale dar și în cel al tradițiilor militare ca Ziua Armatei României. Este ziua în care cu 76 de ani în urmă Armata României elibera ultima localitate românească, Orașul Carei din N-V țării, de sub ocupația străină.

Este amintirea unei zile de eroism și încredere a Armatei României în puterea sa și care a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care țara, întregul popor își sărbătorește Armata, pe cei care au fost și sunt în slujba ei.

Cadrele militare care dau identitate structurii noastre asociative – Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” sunt cei care, ca militari, prin jurământ de credință și-au asumat onoranta misiune de a fi pavăză la hotarele terestre, aeriene și maritime ale României, cu riscul, la nevoie,  până la sacrificiul suprem.

În relațiile cu MApN și celelalte autorități ale statului, scopul ANCMRR este de a  reprezenta și apăra interesele cadrelor militare în rezervă și în retragere  și a familiilor acestora, prioritatea absolută fiind cea de protecție socială foarte greu de realizat însă în zilele noastre.

Cadrele militare în rezervă sau în retragere de astăzi sunt cele care și-au desfășurat activitatea în armată cu responsabilitate și competență, în condiții grele, de multe ori periculoase, suportând privațiuni și servituți deosebite, fiind prezenti în toate locurile și în toate momentele fierbinți din evoluția țării. Să nu uităm că și azi armata prin cadrele ei, deși în condiții de pandemie este la posturi.  

Cu această ocazie, în condițiile dificile ale tuturor românilor, în numele Președintelui  și al Biroului Permanent Central al ANCMRR  „Alexandru Ioan Cuza” dorim să adresăm cadrelor militare active, în rezervă sau în retragere multă sănătate și  speranțe împlinite.     

LA  MULȚI  ANI !

Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ocrotească pe toți !

Biroul Permanent Central al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” 

Previous Article
Next Article