INFORMARE FORUM din 21.10.2020

                                                  Stimati colegi, 

În data de 20.10 2020, am fost solicitat de dl.col. Valeriu Roșu să particip la o intâlnire cu  dl. ministru Nicolae CIUCĂ, pentru a discuta aspecte legate de  PLX 199.

Discuțiile s-au axat pe faptul că  Forumul a avansat pentru PLX 199 alte propuneri decât cele introduse de ministerul apărării și votate  de deputații Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială  din Camera Deputaților  în luna august.

L-am informat pe dl. ministru ca propunerile inaintate domnului deputat Radu  Babus,  vicepresedintele Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor, sunt  cele pe care le-au primit spre studiu incă din luna Iulie si reprezentanții asociațiilor membre ale Forumului si care au rămas ca varianta agreată, având in vedere că varianta propusă de reprezentanții ministerului nu este acceptabilă, așa cum a reieșit și din discuțiile purtate pe data de 14 septembrie.

Domnia sa mi-a sugerat  accept, în calitate de președinte in exercitiu al Forumului,   pentru sustinerea variantei adoptate  deja  de Comisia pentru Muncă,  cu o modificare la art. 59 care să  nu mai conțină sintagma „după data aplicării in integralitate a Legii cadru 153/2017”,  ci o dată concretă, 1 ianuarie 2021

Cum  varianta  pe care o propunea domnul ministru nu avea în vedere și modificarea celorlalte articole – problemă, ale PLX 199, NU AM FOST DE ACORD SI AM PROPUS SA SE ACCEPTE VARIANTA TRANSMISA DEPUTATULUI  BABUS.

IN ACEL MOMENT DL. MINISTRU S-A RIDICAT, MI-A COMUNICAT CA DISCUTIA S-A INCHEIAT SI MI-A TRANSMIS CA DE ACUM INCOLO SA NE SOLUTIONEZE PROBLEMELE DOMNUL DEPUTAT BABUS !!!!!

Atitudinea domniei sale a fost întărită de remarcile domnului colonel Roșu  Valeriu, ducând la concluzia că practic nu se dorește rezolvarea problemelor ci impunerea variantei care convine ministerului, nu rezerviștilor.

Am constatat că MApN dorește practic impunerea cât mai rapidă a acelui proiect in varianta propusa de cei care l-au lucrat si l-au impus președintilor celor două comisii din Camera Deputatilor.

Oricare ar fi interesele si jocurile politice ale unora sau altora, in calitatea mea de președinte al Forumului si reprezentant al membrilor asociatiilor care îl compun, am refuzat să particip la acest joc și am rămas ferm, neacceptând  un proiect care lovește din nou în rezerviști.

Sper ca la nivelul fiecarei structuri asociative să se analizeze cu responsabilitate modalitățile viitoare de actiune.

Președintele FORUMULUI

Col.(rtr.) Marian TUDOR

Previous Article
Next Article