Filiala Municipală Câmpina a A.N.C.M.R.R.

Ziua Aviației la Câmpina
Ziua Aviațíei Române și Ziua Forțelor Aeriene a fost sărbătorită la Câmpina, miercuri 21 iulie 2021 la Casa Tineretului din localitate.
În organizarea Filialei municipale Câmpina a A.N.C.M.R.R., evenimentul s-a bucurat de participare numeroasă: cadre militare în rezervă, profesori, elevi. Moderatorul manifestării a fost colonelul (r) Marian Dulă, președintele filialei municipale.
A avut loc o lansare de carte, „Din poveștile aviației române”, volumul 2, a scriitorului Sorin Turturică. Autorul a fost muzeograf la Muzeul Național al Aviației Române, iar acum este muzeograf la Muzeul Național Militar „Ferdinand I”.
Despre carte și autor a vorbit prof. dr. Christian Crăciun, critic literar, eseist, publicist prahovean.
Istoricul Alin Daniel Ciupală a prezentat aspecte interesante din istoria Asociației Române pentru Propaganda Aviației din Câmpina, între cele două războaie mondiale.
Ofițeri în rezervă din Câmpina au prezentat episoade mai interesante din cariera militară. Aviatori, dar și rachetiști, au adus în fața auditoriului istoria forțelor aeriene române din ultimele decenii: comandorii (r) Florea Petrișor și Ioan Toma, colonelul (r) Gheorghe Constantin, locotenent-colonelul Paul Olaru și m.m. (r) Toma Simion.
Comandorul (r) Ioan Toma a prezentat expoziția „Aviația în caricatură”. Au putut fi văzute peste 50 de lucrări de dinainte de război, dar și din viața mai recentă a aviatorilor: antrenamente la zbor, vizita medicală, trageri în poligon.
Participanții au primit autografe din partea scriitorului Sorin Turturică, dar și reviste „Cer senin”, oferite de Statul Major al Forțelor Aeriene.

Previous Article
Next Article