Filiala Județeană „Ziridava” Arad

EROII ÎNCĂ TRĂIESC PRINTRE NOI !!
Azi 21 iulie 202, eveniment festiv organizat în oraşul Lipova, pentru marcarea a 99 de ani de viaţă împliniţi în luna iulie a acestui an, de veteranul de război, invalid grad II, GREF GHEORGHE, unul din eroii României în viaţă,singurul de pe raza oraşului Lipova, o dovadă vie a tumultoasei istorii româneşti.
A fost invitatul special al momentului festiv organizat de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Lipova. Prin acest eveniment s-a dorit realizarea unui moment special prin care să fie marcată venerabila vârstă de 99 de ani şi onorată întreaga viaţă şi faptele eroice pe care venerabilul veteran de război le-a săvârşit de-a lungul anilor pentru poporul şi urmaşii săi.
Veteranul de război, însoţit de fiul său, a fost aplaudat de auditoriul prezent la eveniment, i-au fost adresate cuvinte alese de profundă preţuire şi recunoştiinţă, în final i-au fost decernate din partea primarului oraşului Lipova – Florin Fabius Pera, o plachetă aniversară şi o diplomă de excelenţă, pentru serviciile militare în slujba statului român, pentru respectarea valorilor şi tradiţiilor româneşti şi desigur pentru întraga sa viaţă care reprezintă un reper dintr-o importantă şi unică filă de istorie a României.
La evenimentul festiv a fost prezent un public destul de numeros, alcătuit  din oficialităţi de la nivel judeţean şi local. Au fost prezenţi, alături de primarul oraşului Lipova – Florin Fabius Pera, viceprimarul Ioan Lăpădat, preşedintele ANVR filiala Judeţeană Zărandul, ANCMRR Ziridava din Arad, colonel (rtr)  Sandu Crişan, preşedintele ANCERM filiala Judeţeană Detaşamentul Păuliş, colonel (r) Marcel Lucaciu, preşedintele ANCMRR filiala „Detasamentul Păuliş” Lipova colonel (rtr) Ion Nedelcea, preşedintele filialei ANCERM Lipova colonel (rtr) Viorel Popină, reprezentanţi ai Consiliului Local al oraşului Liopova, reprezentanţi ai bisericelor ortodoxe din Lipova, preoţii Raul Moţ şi Alexandru Neicu şi din Radna, preot Mircea Şirian, domnul profesor universitar dr. Stelean Ioan  Boia, domnul dr. Florin Fânaţă, directorul  spitalului orăşenesc Lipova, precum şi alţi invitaţi, cu toţii dorindu-şi să fie alături  de venerabilul veteran de război şi de a avea ocazia să-i strângă mâna, de a-i mulţumi. Domnul Gref Gheorghe la final a dorit să împărtăşească celor prezenţi o mică parte a experienţei domniei sale trăită pe frontul de luptă, reuşind să creeze un moment foarte emoţionant şi să transpună fiecare ascultător pentru scurt timp în vremuri de mult apuse, pe care noi cei de azi, ni le putem doar imagina sau le putem vedea doar în filme.
Felicitări domnului veteran de război transmise  din partea membrilor veterani de război din judeţul Arad.
Eroii nu mor niciodata, ei ramân în sufletele noastre. Ne bucurăm că am avut prilejul de a aniversa un erou, veteran de război la împlinirea a 99 de ani. Să ne vedem sănătoşi la anul, la împlinirea a 100 de ani.
Au consemnat Col(rtg)  Sandu Crişan şi col(rtg) Marcel Lucaciu

Previous Article
Next Article