Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

CONTINUITATE LA CONDUCEREA CLUBULUI CAMARAZILOR DIN SZEGED

O delegație a Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. formată din gl.mr.(r) Vasile Ionel Heredea-președintele Filialei, gl.bg.(r) Vasile Băețan-președinte de Onoare Subfiliala Ineu, col.(r) Kaszoni Zoltan și mr.(r) Dorin Ocneriu a participat vineri, 23.02.2018 la adunarea generală de bilanț și alegeri a Clubului Camarazilor din Szeged, structură județeană a B.E.O.Sz.-asociația rezerviștilor militari din Ungaria.

Vizita a început cu un popas la expoziția de armament și tehnică militară pe care un pasionat localnic, Kiraly Nicolas, sprijinit de Clubul militarilor din Szeged, a reușit s-o pună la dispoziția celor interesați de fenomenul militar. A urmat masa de prânz servită la restaurantul lui Lucian, un timișorean care și-a format la Szeged o familie și o afacere de care se ocupă cu multă pasiune.

După-amiaza a avut loc adunarea generală a Clubului Camarazilor din Szeged. Într-un cadru festiv foarte impresionant, circa 300 de membrii ai Clubului și invitați au asistat emoționați la introducerea drapelului, la intonarea Imnului de stat al Ungariei și la momentul de pioasă aducere-aminte pentru cei care au plecat în eternitate.

Mr.(r) Kispal Jeno, vicepreședintele Clubului, a adresat cuvântul de salut și a prezentat invitații, dintre care nu au lipsit președintele B.E.O.Sz. gl.lt.(r.) Hazuga Karol și președintele Regiunii de Sud a B.E.O.Sz, col.(r) Kovacs Gyorgy, președintele Clubului Camarazilor din Bekescsaba col.(r) Zahoran Gyorgy, parlamentari unguri, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, ai Ministerului Apărării din Ungaria și comandanți de unități, ai Poliției și ai altor instituții publice.

După derularea unui film documentar despre activitatea Clubului din Szeged și înmânarea de diplome și medalii veteranilor clubului și celor care au avut o activitate meritorie, președintele Clubului, mr.(r) Csepi Laszlo, a prezentat raportul de activitate din perioada 2014-2018, evidențiind rezultatele bune obținute în apărarea drepturilor rezerviștilor militari maghiari, atmosfera de prietenie și de cooperare dintre membri, activitățile interesante și distractive organizate și colaborarea cu partenerii interni și externi, la superlativ fiind prezentată prietenia și proiectul transfrontalier cu Filiala Județeană Arad a A.N.C.M.R.R. A urmat raportul financiar contabil și programul pentru anul 2018, prezentat de secretarul Clubului, lt.col.(r) Nagy Zoltan.

În cuvântările care au urmat, vorbitorii au apreciat rolul social al asociației militarilor în rezervă și eforturile pe care le-a făcut conducerea pentru a oferi membrilor Clubului un cadru propice de relaxare și întâlnire. Gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea a transmis salutul camarazilor români și a reiterat din nou prietenia instituțională și personală realizată în cei doi ani de parteneriat, precum și dorința de a continua la parametri superiori relația benefică dintre asociațiile de rezerviști militari din România și Ungaria, din Arad și Szeged.

A urmat prezentarea candidaturilor pentru funcțiile de președinte al Clubului și a membrilor Biroului de conducere. În unanimitate și cu aplauze puternice, ca președinte a fost reales mr.(r) Csepi Laszlo, vicepreședinte mr.(r) Kispal Jeno iar ca secretar lt.col.(r) Nagy Zoltan. În celelalte funcții din Birou au fost reconfirmate persoanele care au mai îndeplinit acele funcții. De remarcat că atât în Birou, cât și în cadrul Clubului sunt multe femei, cadre militare sau de poliție în rezervă sau soții ale acestora.

După felicitările de rigoare, președintele reales a mulțumit tuturor pentru încredere și a promis că se va preocupa și mai mult de viața membrilor Clubului și de relațiile cu partenerii sociali cu care colaborează.

Președintele de Onoare al Clubului, col.(r) Siyni Imre, s-a declarat fericit de opțiunile votanților și a rugat membrii să fie aproape de președinte și de Birou, pentru a ajuta la buna organizare și desfășurare a activităților comune.

A urmat masa festivă cu specialități culinare din apreciata bucătărie maghiară și un bal minunat, la care binecunoscuta apetență pentru cântec și dans a ungurilor s-a pus din nou în valoare, spre marea satisfacție a tuturor celor prezenți.

„Apreciem ca deosebită atenția cu care suntem tratați de fiecare dată când venim în vizită în Ungaria. Mulțumim prietenilor de aici – mr. Csepi și camarazii lui, translatorul prof. Feri Toth, Lucian, Nicolas și ceilalți care ne-au primit cu brațele deschise la Szeged. Mulțumim de asemenea conducerii centrale și regionale a B.E.O.Sz., pentru deschiderea și sinceritatea cu care abordează relația cu partenerii români. I-am invitat pe toți să vină la Arad și ne vom bucura de oaspeți în aprilie și iulie 2018, când avem în calendarul comun vizite maghiare la Filiala Arad. Dorim mult succes conducerii realese a Clubului și suntem siguri că parteneriatul nostru va fi la fel de frumos ca și până acum, ba poate vom identifica noi oportunități de colaborare reciproc avantajoase, în interesul rezerviștilor militari din Arad și Szeged, din România și din Ungaria” a declarat președintele Filialei arădene la finalul vizitei.

Previous Article
Next Article