Filiala Județeană TULCEA

ZIUA  INTERNATIONALA  A PERSOANELOR  VARSTNICE

Sărbătorim şi în acest an, la 1 octombrie – Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, zi stabilită în urmă cu 25 de ani de către Organizaţia Naţiunilor Unite care a considerat necesar ca toate statele lumii, guvernele lor, să omagieze generaţiile vârstnice pentru contribuţia lor la dezvoltarea societăţii. De atunci, la 1 octombrie, au loc diferite manifestări   care au ca scop cinstirea vârstnicilor.
Sărbătorirea acestui eveniment a devenit o tradiţie pentru membrii Consiliului Consultativ de Dialog Civic al Persoanelor Vârstnice din judeţul Tulcea, ca dealtfel în toate județele țării.

La această ședință omagială, care a avul loc pe data de 30.09. la sediul Prefecturii au participat: dl. prefect Marin Bădiță, d-nii. senatori  Octavian Motoc si Octavian Popa,  consiliera prefectului, dna. Madar, consilierul președintelui Consiliului Județean, dl. Mihai, viceprimarul, dl. Marinescu, șefi ai unor servicii deconcentrate, reprezentanții Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice și nu în ultimul rând reprezentanți ai presei locale. Cu acest prilej s-au ținut discursuri de către majoritatea participanților, care în cuvântul lor au arătat importanța celor care acum sunt la vârsta a treia, la educația tinerilor, la dezvoltarea societăţii, la progresul omenirii și au urat sănătate pentru ei si familiile acestora.

In incheiere, prefectul  județului, dl. Marin Bădiță a decernat Diplome Omagiale unor instituții și  a ciocnit un pahar cu șampanie cu cei prezenți, adresând  tuturor sincere urări de sănătate, fericire şi viaţă lungă alături de cei dragi. Deasemeni, dl. Nicolae Mihai  a oferit,  din partea Consiliului Judetean,  reviste cu Județul Tulcea, urând tuturor persoanelor vârstnice, prin reprezentanții la această Ședință Omagială, mulți ani sănătoși.

Consemnează ,  Cpt. cdor. (r.) Romeo Stoica

img_20160930_100651 img_20160930_101640 img_20160930_103054 img_20160930_105722 img_20160930_110032

Previous Article
Next Article