Filiala Judeţeană ARAD ,, ZIRIDAVA”

COLABORARE PERMANENTĂ CU ARMATA ACTIVĂ

Conform unui ordin al şefului Statului Major General, comenduirile de garnizoană şi comandanţii unităţilor militare au obligaţia de a se întâlni trimestrial cu conducerile filialelor teritoriale ale rezerviştilor militari, ale veteranilor de război şi ale asociaţiei Cultul Eroilor. Tematica acestor întâlniri se va axa pe cooperarea dintre armata activă şi cea de rezervă, cinstirea în comun a evenimentelor naţionale şi a eroilor patriei, aspecte privind mobilizarea resurselor umane şi materiale la pace şi război, sprijin pentru o viaţă demnă a veteranilor de război şi a pensionarilor militari.

O astfel de întâlnire a avut loc de curând la Cercul Militar Arad, unde au participat reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean, ai Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” şi ai Companiei de Radiolocaţie.

Parteneri de dialog le-au fost reprezentanţii Filialei „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R., ai Filialei „Zărandul” Arad a A.N.V.R. şi ai Filialei „Avram Iancu” Arad a A.N.C.E.-Regina Maria.

Col. Relu Burtea, comandantul CMJ şi al Garnizoanei Arad, a prezentat cadrul normativ în care are loc întâlnirea şi a precizat că la Arad colaborarea activi-rezervişti este una foarte bună, exemplificând prin sprijinul reciproc în organizarea diferitelor evenimente festive şi comemorative, precum şi în procesul de recalculare a pensiilor militare.

Discuţiile care au urmat au reliefat mai multe probleme cu care se confruntă rezerviştii militari şi veteranii de război arădeni, dintre care amintim: sprijin pentru transport la diferite evenimente, amenajarea unei parcele a militarilor în cimitirele din Arad şi din judeţ, filialele locale să fie anunţate de comandanţii de unităţi când sunt zile de acces în unităţi (gl.mr.r Heredea Vasile Ionel), stadiul recalculării pensiilor militare (col.r. Alexa Vasile), portul ţinutei militare şi mod de procurare (col.r. Maftei Adam), reglementarea clară a statutului de cadru militar în rezervă sau în retragere (col.r. Crişan Sandu), reconversia profesională a foştilor militari (mr.r. Ocneriu Dorin), implicarea membrilor subfilialelor la evenimente (MMP.r. Nastasa Nistor), ridicarea monumentului Marii Uniri şi sprijin pentru înmormântarea cu onoruri militare a militarilor decedaţi (col.r. Bursa Constantin), mulţumiri pentru implicarea CMJ în sărbătorirea veteranilor şi văduvelor (col.r. Gliga Ioan).

Ca o concluzie, putem spune că este binevenită iniţiativa şefului Statului Major General al Armatei Române, general  Nicolae Ciucă, de a ne întâlni periodic cei din rezervă cu militarii activi şi ne bucurăm că se acordă o atenţie mult mai mare rezervei armatei. Mulţumim pe această cale comandantului garnizoanei Arad şi comandanţilor de unităţi pentru modul fructuos în care am colaborat până acum şi îi asigurăm de tot sprijinul în continuare, atât la evenimente festive cât şi pentru principala noastră misiune – mobilizarea rapidă conform planurilor aplicabile în caz de necesitate” a declarat preşedintele Filialei „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R. gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

img_20160929_120957 img_20160929_121025 img_20160929_121047 img_20160929_121105

Previous Article
Next Article