Filiala Judeţeană TIMIŞ ,,Col. ION ENESCU’’

INFORMARE

Asupra activităților desfășurate de Filiala Județeană Timiș în perioada septembrie – octombrie 2015

Activitățile premergătoare Zilei Armatei României au inceput în data de 18.09.2015, prin participarea membrilor asociatiei noastre la startul „Stafetei Veteranilor”, cu tricolorul purtat de militari voluntari ai echipei „Invictus România”, activitate desfășurată în fața Consiliului Județean Timiș în prezența conducerii Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, a oficialităților județene și municipale și a unui numeros public. Apoi, in ziua urmatoare, delegația filialei noastre și a subfilialelor din Lugoj si Buzias, de altfel cea mai numeroasă însumând peste 50 de membri, a participat la activitățile dedicate comemorării eroilor de la Păuliș prilejuite de implinirea a 71 de ani de la eroicele lupte desfășurate in perioada 13-20 septembrie 1944. Despre aceste activități, Biroul executiv al filialei a trimis un comunicat pe site-ul ANCMRR.

O activitate importantă a desfășurat conducerea filialei noastre pentru promovarea și susținerea activității Spitalului Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu”, din Timișoara, in vederea acreditării acestuia de către o comisie din cadrul Ministerului Sanătății, cunoscând că în  cazul neacreditării un număr de peste 30.000 de rezerviști, veterani, urmași de veterani si militari în activitate din 4 județe arondate acestui spital (Timis, Arad, Bihor și Caraș-Severin) ar fi rămas fără asistență medicală corespunzătoare.

Tot în cinstea Zilei Armatei au fost organizate și desfășurate, în garnizoana Timișoara, in cooperare atât cu conducerea brigăzii, cu comenduirea de garnizoană cât și cu colaborarea Prefecturii, a Consiliului Județean și a Consiliului Persoanelor Vârstnice, o serie de activități  cu puternic impact cultural-educativ si patriotic, astfel:

  • Lansarea unor cărți, lucrări și studii ale membrilor filialei noastre:

„Noi, cei din Calea Lipovei”– col.(r.) Constantin Gombos-vicepresedinte filiala;

„ E nevoie de iubire”– cpt.(r) Ioan Ionescu –membru al comitetului;

 „ Mari Dregători ai Voievodului” –cpt(r) Ioan Ionescu;

„ Spicuiri din elanul vieții”– col.(r) Costache Iacob;

  • Vernisarea expoziției de pictură a președintelui filialei noastre, d-nul gl.bg.(r) Nicolae Predonescu, sub genericul, „Semnificații prin lumină și culoare”, care s-a bucurat de apreciere unanimă.
  • Organizarea unor excursii la mânăstirile din Moldova si la Mânăstirea Prislop;
  • Desfășurarea unor concursuri de tennis de câmp, șah și table, cu premii simbolice;

In ziua de 25 octombrie, de Ziua Armatei Romaniei, la festivitatea organizată în Parcul Central din Timișoara, membrii filialei noastre au depus o coroană de flori, la Monumentul Ostașului Român, iar după-amiza s-a incheiat cu o serata muzical-distractivă, organizată la restaurantul „Lloyd” din Timișoara.

Presedintele Filialei Judetene Timis

PAULIS 1 PAULIS 6

 

Previous Article
Next Article