Filiala Județeană Arad „Ziridava”

Colonelul (rtg.) GÂNŢĂ PAUL a primit Titlul şi Certificatul de „Membru de Onoare”

al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război

    În cadru festiv, în prezenţa conducerilor filialelor judeţene Arad ale Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţiei Naţionale a Veteranilor De Război  şi Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor-Regina Maria” precum şi a numeroşi membri ai acestora, colonelului în retragere GÂNŢĂ PAUL i s-a decernat titlul de „Membru de Onoare” al A.N.V.R., semnat de preşedintele ANVR, General de Armată (r) Dragnea Marin Badea.

Col. (rtg) Paul Gânţă a rămas orfan de război la vârsta de 11 ani, când tatăl său, ostaş în armata regală a României, a căzut pe frontul de Est, în marea bătălie de tancuri de la Kursk-Orel de pe teritoriul fostei URSS, în anul 1943.

Marcat puternic de jertfa tatălui şi ataşat de valorile militare, animat de un profund patriotism, orfanul a urmat cariera militară, devenind ofiţer al armatei române, lucrând apoi cu rezultate foarte bune la unităţi militare din Timişoara, Şimleu Silvaniei şi Arad. După trecerea în rezervă şi pensionare, locuieşte în comuna Ghioroc, jud. Arad şi activează în cadrul Filialei Judeţene „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R.

În tot acest timp a avut legături strânse cu veteranii, cu văduvele şi cu orfanii de război, fiind un apropiat al acestora cu sufletul, cu sfatul şi cu fapta. Ajuns acum la vârsta senectuţii, din iniţiativa conducerii Filialei Judeţene „Zărandul” Arad a A.N.V.R., iată că anii de ataşament faţă de urmaşii eroilor de pe front i-au fost răsplătiţi prin acest titlu, deosebit de onorant.

 „Mulţumesc conducerii judeţene şi celei centrale a ANVR pentru acest gest, prin care mi s-a făcut o mare bucurie. Rog pe bunul Dumnezeu să-mi mai dea putere şi ani de trăit, pentru a fi cât mai mult de folos camarazilor mei care sunt tot mai puţini pe zi ce trece” a spus col. (rtg.) Paul Gânţă.

La rândul său, preşedintele Filialei Judeţene „Zărandul” Arad a A.N.V.R., col.(rtg) Gliga Lazăr Ioan, a adăugat: „Colonelul Gânţă merită cu prisosinţă această recunoaştere simbolică a muncii lui neobosite pentru binele veteranilor, văduvelor şi orfanilor de război. A fost mereu alături de noi în toate acţiunile pe care le-am organizat. Este un om cu suflet mare, dedicat ajutorării aproapelui său şi care transpune în viaţă deviza ANVR: Patrie, Onoare, Jertfă.

  „Merituosul nostru coleg este primul dintre membrii filialei căruia i se decernează acest titlu de onoare. Invalizii, veteranii, văduvele şi orfanii de război sunt ultimele persoane care mai păstrează amintiri directe despre marile conflagraţii ale secolului XX. Credeam că, în timp, va înceta să mai existe această categorie socială. Din păcate, în ultimii ani au căzut la datorie pe câmpurile de război ale lumii mulţi ostaşi români, ai căror membri de familie pot fi numiţi orfani şi văduve de război. Alţii s-au întors răniţi sau invalizi. Împreună cu cadrele active, noi, rezerva armatei, vom fi întotdeauna alături de cei care şi-au pierdut în lupte pe cineva drag sau au rămas cu infirmităţi în urma serviciului în slujba patriei” a declarat preşedintele Filialei Judeţene „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R, gl.mr. (rez.) Heredea Vasile-Ionel.

Mr. (rez.) Dorin Ocneriu

Cinstirea unui veteran Membru de Onoare al ANVR

Previous Article
Next Article