Filiala Județeană Argeș „POSADA”

3 Noiembrie 2015 – 

În garnizoana Curtea de Argeș, la Troița Vânătorilor de Munte, au avut loc evenimentele prilejuite de „ZIUA VÂNĂTORILOR DE MANTE”. La acest eveniment au participat alături de cadrele active, în rezervă și în retragere, președintele Consiliului Județean Argeș-domnul Tecău Florin, viceprimarul Municipiului Curtea de Argeș- domnul Cristian Mitrofan, o delegație a membrilor Subfilialei „Vlad Țepeș” a A.N.C.M.R.R. Pitești, condusă de președintele acesteia col. (r.) Monea Alexandru, oficialități ale instituțiilor din Curtea de Argeș, școlari și elevi din școlile și liceele municipiului, numeroși localnici. Activitatea de la Troița Vânătorilor de Munte a început printr-un moment de reculegere in memoria celor 32 de tineri morți vineri, 30 octombrie, în incendiul din clubul Colectiv din București. A urmat intonarea Imnului Național, oficierea serviciului religios și depunerea de coroane de flori la Troița Vânătorilor de Munte din fața Cercului Militar Curtea de Argeș, iar oficialitățile participante la acest eveniment au tinut, câte un mic discurs în care  au amintit de victimele de la Colectiv, apoi au urat LA MULȚI ANI! vânătorilor de munte activi, în rezervă și în retragere din Curtea de Arges. Din cuvântul p-reședintelui Consiliului Județean Argeș, domnul Tecău Florin, spicuim „Este o onoare pentru mine sa fiu astăzi alături de dumneavoastră la această aniversare. Din păcate o zi frumoasă, o zi de aniversare este umbrită de o dramă pe care o trăiește poporul român. Din pacate ne pierdem copiii și nu știm să avem grijă de ei. Poate că aceste evenimente tragice reușesc să ne adune din nou împreună, să ne formeze și să ne clădească ca români, ca oameni de bine, ca oameni puternici, increzatori, răbdători…Nu cred că poporul român are nevoie de astfel de drame și că prezența preacucernicilor părinți astăzi, aici arată că România nu poate exista și nu se poate dezvolta fară armată, biserică și școală. Rămâne ca noi să învățăm din astfel de lecții, să învățăm din curajul armatei, să învățăm din tinerețea și energia și puterea tinerilor, inteligența maturilor și din cei care s-au sacrificat pentru această țară ca să aducem binele in România. Dragi militari vă doresc să vă bucurați de sănătate, de impliniri și de realizări, să aveți curaj și demnitate și Dumnezeu să vă ajute în tot ceea ce faceți. LA MULȚI ANI!”

Viceprimarul municipiului, Cristian Mitrofan, a transmis tuturor salutul consiliului local și al comunității dar si tot binele din lume vânătorilor de munte din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte Curtea de Argeș.

Manifestarea aniversară s-a încheiat  cu defilare Subunității de Onoare, pe B.dul Basarabilor,  în sunete de fanfară și aplauzele celor prezenți.

PREȘEDINTE AL FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

Colonel ( rtg.) Laurențiu  DOMNIȘORU

_DSC6690 _DSC6691 _DSC6717 _DSC6720 _DSC6728 _DSC6737 _DSC6739 _DSC6740 _DSC6742 _DSC6747 _DSC6752

Previous Article
Next Article