Filiala Judeţeană SIBIU ,,General ILIE ȘTEFLEA”

Din activitatea filialei sibiene

Ca în fiecare an, în ziua de joi care precede Ziua Armatei României (25 octombrie), membrii Filialei Județene Sibiu „Gl. Ilie Șteflea” a organizat un parastas pentru colegii lor plecați la Ceruri, în ultimul an calendaristic.

Au participat membri ai filialei noastre, precum și o parte din familiile îndoliate. Slujba de pomenire a fost ținută de către preotul paroh Călin Sămărghițan, fost preot militar al garnizoanei Sibiu, un apropiat al filialei noastre.

Activitatea s-a desfășurat la Biserica dintre Brazi, din municipiul Sibiu, cu începere de la ora 11.00 (22 octombrie a.c.).

După desfășurarea ceremonialului religios, ținut în biserică, președintele filialei col. (rtr) Ioan Părean a rugat asistența să participe și la evocarea vieții și activității unui mare român, Colonelul-baron David Urs de Margina (1816-1897), care își doarme somnul de veci lângă zidul bisericii.

Este singurul militar înhumat în acest micuț cimitir, adevărat Panteon al marilor bărbați ardeleni. Acolo, împrejurul Bisericii dintre Brazi și-au găsit liniștea: Alexandru Vaida-Voievod, Ioan Rațiu, George Barițiu, Alexandru Papiu Ilarian, Iosif Sterca Șuluțiu și alți fruntași ai românilor.

Această biserică este prima biserică românească construită în Sibiu (1788).

Cu ocazia Zilei Armatei României vă transmit, din Sibiu: La mulți și fericiți ani, dragi camarazi!

Col. (rtr) Ioan Părean

Explicația fotografiilor

  1. și -7. Biserica dintre Brazi, din Sibiu;
  2. și 4. Aspecte din timpul parastasului;

5. Mormântul Col. baron David Urs de Margina;

6. O parte dintre participanții la evocare;

8. Felicitare cu ocazia Zilei Armatei României;

Previous Article
Next Article