Filiala Județeană Brăila „Mihai Vitezul”

În fiecare an, la 29 aprilie sărbătorim ziua veteranilor de război, instituită conform Hotărârii Guvernului României nr. 1222 din 10 octombrie 2007.

Sărbătoarea a fost un bun prilej pentru Col.(rtr) Cioranu Marin, membru în Comitetul Permanent al Filialei noastre, comandant al fostului Batalion 528 cercetare “Vlad Țepeș” ajutat de comandantul actualului Regiment 528 ISR “Vlad Țepeș”, Lt.Col. Cioranu Valentin care, împreună cu Filiala Brăila a Asociației Națională a Veteranilor de Război și administrația locală au organizat o festivitate de cistire a veteranilor la monumentul eroilor din   comuna Ciocile, județul Brăila. La activitate au participat cei doi veteranii de război care mai sunt în viață, văduve ale veteranilor de război și numeros public de toate vîrstele din comună. Președintele filialei Brăila a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, domnul Gl.Bg.(rtr) Sandu Temistocle, a conferit diplome de excelență și a înmânat cadouri  veteranilor de război și văduvelor de veteran de război din comună. Din păcate, timpul și-a pus amprenta și asupra numărului veteranilor de război, în comună putând fi găsiți în viață doar doi veterani de război, cu vârsta de 97 și respectiv 95 de ani. Deoarece unul dintre acești nu a fost transportabil, militarii s-au deplasat la domiciliul acestuia pentru a-i aduce puțină bucurie, felicitându-l și oferindu-i o diplomă de excelență și un cadou. Prin grija primarului comunei, domnul Robitu Costel și a profesorului de muzică, domnul Ciucă Gheorghe un grup de elevi din comună au susținut un program de cântece patriotice.

Trebuie remarcat că tot din inițiativa domnului colonel, s-a pus bazele monumentului eroilor în 1996, pe plăcile căruia sunt înscriși, pentru eternitate, toți eroii comunei decedați în războiul de independență și în cele două războaie mondiale.

Recunoștință pensionarilor militari care se mai ocupa și de cinstirea eroilor patriei.

Președintele Filialei Brăila a A.N.C.M.R.R.

Col.(rtr) Ion Dumitru

IMG-20170426-WA0000 IMG-20170428-WA0003 IMG-20170428-WA0005 IMG-20170428-WA0006

Previous Article
Next Article