FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

03 Noiembrie 2016 – Centenarul înființării trupelor de vânători de Munte. Brașov – Piața Sfatului.

La 3 noiembrie 2016 s-au împlinit 100 de ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General s-a înfințat prima unitate de Vânători de Munte prin transformarea Școlii de schiori din București, sub comanda căpitanului Virgil BĂDULESCU.

Alături de colegii și prietenii noștri din Brașov, Miercurea Ciuc și alte garnizoane din țară, unde sunt Vânători de Munte, au participat și 20 de membrii din filiala noastră la activitățile  organizate de Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza” în Piața Mare din Brașov, Parcul din Brașov și Cercul Militar din Brașov.

La activități alături de o mulțime de personalități ale Armatei Române active și în razervă sau retragere, a participat ministrul Apărării Naționale, domnul Mihnea – Ion MOTOC.  Drapelele de luptă ale Bg. 2 V.M. „Sarmisegetuza” și Bg. 61 V.M. au fost decorate cu Ordinul „Virtutea Militară”.

Pentru Activitatea desfășurată în cadrul trupelor de vânători de munte, Președintele Filialei Județene Argeș „POSADA” – col. rtg. Laurențiu DOMNIȘORU, a primit din partea Șefului Statului Major al Forțelor Terestre – Gl. Mr. Dumitru SCARLAT, DIPLOMA DE ONOARE și Placheta Comemorativă 1916 – 3 noiembrie – 2016. În Parcul Nicolae Titulescu din Brașov, au fost organizate standuri de prezentare de tehnică, echipamente esențiale și armament specific. Deasemani au fost organizate ateliere practice de alpinism și traversări.

La Cercul Militar din Brașov a fost organizată masa festivă.

Mulțumim colegilor din Bg. 2 V.M. „Sarmisegetuza” pentru organizare și invitație. Deasemani mulțumirile noastre colegului și prietenului brașovean Lt. col. Nicolae USZKAI pentru pozele de la acest splendid eveniment.

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtg.) Laurențiu  DOMNIȘORU

bv1 bv2 bv3 bv4 bv5 bv6 bv7 bv8 bv9 bv10 bv11 bv12 bv13 bv14 bv15 bv16 bv17 image

Previous Article
Next Article