FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

13 mai 2021 – masă rotundă cu tema „Satul românesc, locul unde s-a născut dorul de noi înșine”. Gazda noastră a fost meșterul popular Ion RODOȘ, iar locul de desfășurare – amfiteatrul din curtea domniei sale din satul Sboghițești, comuna Nucșoara.

         * Organizatori:

– Revista „Suflet Românesc”, redactor prof. dr. George BACIU și Filiala Județeană Argeș „POSADA” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, președinte col. (rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU.

         * Din program:

– Lansare de carte. Lidia Manea a venit în fața iubitorilor de poezie cu trei plachete de gânduri– Lacrimi și nori, Patimi și dor, Bulgăre de aur – în care suspină cu talent și frumos de suflet, neliniștile copilăriei și ale iubirii. Au vorbit despre aceste plachete de gânduri, doamna col.(rtr.) Rodica NICOLAE și preotul George MITRACHE.

– Moment aniversar – 30 de ani de la înființarea Filialei Județene Argeș „POSADA” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. Scurt istoric și înmânarea de către președintele asociației de diplome de excelență, medalii aniversare și plachete omagiale.

– Redescoperirea și revalorizarea istoriei, a tradițiilor, folclorului și a personalităților Domneștiului de Muscel, în scopul neuitării trecutului ca temelie spirituală a identității neamului românesc. Au prezentat acest proiect de suflet românesc, prof. dr. George BACIU, meșterul popular Ion RODOȘ și primarul comunei Domnești, domnul Doru SMĂDU.

– Recital poetic. Ținându-și sufletul în palmă, a recitat poeta Cristina ONOFRE, membră  a Uniunii Scriitorilor din România. A recitat poeme din Țara scaunului cu trei picioare.

-Lansare de carte. „Gânduri risipite”, în care autoarea, doctorița Mihaela-Aritina IONESCU, și-a deșirat povestea vieții, reflectând la fiecare clipă trăită cu o curiozitate, când copilărească, când matură, totdeauna cu referire la Dumnezeu. A prezentat cartea distinsul prof. dr. George BACIU, a recitat din volum, doamna prof. Valentina DOMNIȘORU.

         Vă prezentăm imagini de la acest eveniment.

 PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

Previous Article
Next Article