FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA” a A.N.C.M.R.R.

În mireasma autumnală a unui octombrie blând şi călduros, membrii FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Curtea de Argeș, s-au reunit pentru a sărbători împreună „Ziua Armatei”, simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului românesc.

A fost o seară plină de dinamism şi energie, în care dansul şi râsul copios au fost însoţitorii permanenţi ai întâlnirii. În locul special amenajat, mesele frumos aranjate aşteptau oaspeţii de seamă care urmau să petreacă preţ de câteva ore într-o atmosferă creată în mod deosebit pentru acest eveniment.

După o perioadă foarte scurtă, în care liniştea sălii te copleşea, au apărut, încet-încet, feţe zâmbitoare, bucuroase de întâlnirea cu foştii colegi de unităţi, cu acei camarazi de arme, alături de care au trăit clipe importante impuse de misiunile ce trebuiau îndeplinite. Soţiile acestora, îmbrăcate în ţinute elegante, îi însoţeau într-o astfel de seară plăcută. Îi ascultau, îi înţelegeau, îi susţineau, aşa cum au făcut-o atunci când aceştia erau ofiţeri sau subofiţeri activi, participând şi acum, emoţional, la momentele lor de aduceri aminte.

Întâlnirea camarazilor, acum aflaţi în rezervă sau retragere, era încărcată cu un fel de măreţie ce conferea evenimentului o şi mai mare importanţă. După ce amintirile au făcut înconjurul sălii, într-un murmur continuu, foştii militari activi s-au prins în Hora Mare, căci ce poate exprima mai mult dragostea pentru tărâmul pe care s-au născut decât o horă românească, jucată cu o bucurie imensă emanată de zâmbetul luminos de pe chipul lor, de mişcarea cu vioiciune tinerească a picioarelor care acceptau să fie dirijate de ritmul muzicii, la fel ca altădată.

Cântăreaţa Ionica Mitrea făcea front comun cu  această lume a pensionarilor care-şi regăseau tinereţea în melodiile cântate cu atâta plăcere şi dăruire de ea. Cu toţii erau foarte receptivi la cântecul tradiţional, iar ea îi atrăgea cu glasul ei deosebit.

Bucatele româneşti au reprezentat un alt soi de bucurie care s-a îmbinat armonios cu  frumuseţea unei trăiri de neegalat. Tortul, regele oricărei sărbătoriri, a sosit cu lumini şi urare unanimă de „Mulţi ani trăiască, Armata Română!”

De câtă încântare au fost cuprinşi aceşti curajoşi români care au ştiut întotdeauna să răspundă la apelul unităţii când erau activi, dar care sunt la fel de receptivi şi acum, la chemarea participării la evenimentele militare!

Sufletul dârz al foştilor militari îşi doreşte neîndoios ca Armata României să fie mereu cea mai de seamă şi adevărată mândrie naţională.

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtr.) Laurențiu  DOMNIȘORU

 

Previous Article
Next Article