FILIALA JUDEȚEANĂ ARGEȘ „POSADA”

27 ianuarie 2016 – 

Sala de conferințe a Muzeului Municipal Curtea de Argeș, unde membrii filialei noastre au organizat și participat la o frumoasă după amiază literară. Mulțumim domnului profesor Daniel Dejanu pentru cronica evenimentului și pozele postate.

„Cetatea lui Țepeș – istorie și legendă… Sub acest generic s-au desfășurat, miercuri, 27 ianuarie 2016, la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, manifestări culturale de un deosebit interes pentru argeșeni:

1) vernisajul expoziției de benere, intitulată „Cetatea Poienari între istorie și legendă; 2) lansarea romanului „Clopotele lui Țepeș Dracula Voievod”, de Elena Eșanu Șerbănescu (Editura Grafix, Craiova, 2015). Despre expoziție au vorbit ing. Ștefan Dumitrache, istoric, managerul Muzeului Municipal, și d-l Dragoș Măndescu, specialist la Muzeul Județean Argeș. A urmat lansarea cărții „Clopotele lui Țepeș Dracula Voievod”, pe care ne-a prezentat-o, mai întâi, autoarea, prof. Elena Eșanu Șerbănescu. Autoarea ne-a făcut cunoștință și cu echipa care a contribuit la realizarea tehnică a cărții: lector de carte, prof. Nina Eșanu, coperta și tehnoredactare, Marius Eșanu și corectura, Emilia Eșanu-Pîrlici. Toți au fost prezenți în sală. Despre conținutul cărții, momentele principale, stilul, tehnica de redactare, personaje, mesajul patriotic etc. au vorbit colegii prozatoarei, profesorii: Florica Popa, Daniel Dejanu, Cezar Bădescu, Aurelia Corbeanu și Constantin Voiculescu. A mai luat cuvântul poetul Dumitru M. Ion, care și-a exprimat opiniile personale și a îndemnat la lectură. Autoarea s-a bucurat de prezența unui numeros public, precum și de surprize… îmbrățișări și flori de la prietene dragi, romanciera Luciana Marinescu de la Pitești și pictorița Yasmina Moscovici. În încheiere, prozatoarea a oferit cărți cu dedicații. După cum spunea prof. Constantin Voiculescu, am asistat la una dintre cele mai reușite lansări de carte din ultima vreme… O carte de certă originalitate, care invită la lectură, sub cupola clopotelor magice, din Cetatea Domnească, având putere simbolică pentru români…”

PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE ARGEȘ „POSADA”

Colonel ( rtg.) Laurențiu  DOMNIȘORU

e1 e2 e3 e4 e5 e6 e7 e8 e9 e10 e11 e12

 

Previous Article
Next Article