Filiala Județeană Alba „Gemina”

PARADĂ MILITARĂ de 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia: Peste 500 de militari, mașini și tehnică de luptă. Spațiul aerian, survolat de avioane de vânătoare și elicoptere

Parada militară de anul acesta a fost organizată cu participarea a 9 detașamente de defilare pe jos (aproximativ 550 de militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Forțelor pentru Operații Speciale, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/ Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Batalionului 26 Cercetare Supraveghere „Avram Iancu”/ Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba), 9 detașamente de defilare cu mijloace terestre (vehicule de luptă HUMVEE ale forțelor pentru operații speciale, complexe de artilerie antiaeriană și terestră GEPARD și HIMARS, transportoare PIRANHA III și PIRANHA V, autospeciale de intervenție ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională) și aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” (elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane MiG 21 LanceR).
    La paradă, care a durat o jumătate de oră, a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dâncu, precum şi şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu. Comandantu parardei a fost comandantul D .4 Infanterie ,,GEMINA’’ Gl.mr.dr. Dorin Blaiu.
La tribuna oficiala au luat loc  oficialități locale, județene  și naționale. Au participat cadre militare în rezervă și în retragere membre ale Filialei Alba a ANCMRR.
Col.(rtr) Panduru Nicolae

Previous Article
Next Article