Filiala Câmpina a ANCMRR

COMEMORARE

Filiala Câmpina a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”  are încheiat un Acord de Parteneriat cu Asociaţia de rezervişti din oraşul Achern, landul Baden-Wurtemmberg, Germania, acord care prevede, printre altele  și comemorarea eroilor celeilalte ţări.

Rezerviştii germani comemorează, de Ziua Eroilor (Ziua Înălţării Domnului), Eroii Români din cimitirul Niederbuhl, de lângă Rastatt, în ţinuta militară, cu trompet și flori. Aşa au procedat și anul acesta, când au participat numeroşi camarazi germani.

La 14 noiembrie 2021, zi declarată sărbătoare națională în Germania, „Ziua comemorării victimelor războiului și violenței”, rezerviștii câmpineni au comemorat  eroii germani din Cimitirul de Onoare al Eroilor din municipiul Câmpina, respectiv doi militari pe ale căror semne de căpătâi scrie: UN OSTAȘ GERMAN NECUNOSCUT.

Preotul Claudiu Cojan, de la Biserica romano-catolică Sfântul Anton de Padova, a rostit o rugăciune, apoi eleva Cătălina Florentina Dabija, de la Liceul Tehnologic „Constantin Istrati”, a prezentat un eseu dedicat acestui eveniment.

Participanții au păstrat un moment de reculegere, apoi s-au depus flori la semnele de căpătâi ale celor doi militari germani căzuți în al doilea război mondial la Câmpina.

Col.(rtr) Marian Dulă

Previous Article
Next Article