Filiala Județeană Tulcea „Contraamiral IACOB BĂLAN”,

ZIUA  DOBROGEI

        În fiecare an pe 14 Noiembrie se sărbătorește Ziua Dobrogei. In urma Războiului de Independenţă, războiul ruso-româno-turc, încheiat în 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul naţional.  În data de 7 octombrie 2015 a fost publicată, în Monitorul Oficial, Legea 230/2015 privind instituirea acestei zile ca zi de sărbătoare, ZIUA DOBROGEI. Cu acest prilej, in toate localitățile din Dobrogea sunt activitîți prin care autorităţile centrale şi locale, instituţiile publice de cultură din ţară şi din străinătate organizează programe şi manifestări cu caracter cultural-ştiinţific si bineînțeles ceremonii militar-religioase.

Și în garnizoana Tulcea, în prezența subprefectului  NICOLAE TOPOLEANU, a vicepresedintelui C.J. Tulcea MIHAI HULENI, a Preasfințitului VISARION  episcopul Tulcii si a comandantului garnizoanei cdor. ing. ANTONEL  VATAMANU, la Monumentul Independenței s-a desfășurat un ceremonial militar religios. La activitate, pe lângă cei amintiți, au participat comandanții și toți șefii structurilor militare importante din Tulcea, preoți, militari, tulceni, o delegație a ANCMRR „Contraamiral IACOB BĂLAN”, politicieni și nu în ultimul rând reprezentanți ai mass media locale.

Delegatia ANCMRR filiala Tulcea a fost alcătuită din cdor.(rtr.) ION ZAHARIA – președinte filială, cdor (rtr.)  ROMEO STOICA –primvicepresedint filială, cpt.cdor.(rtr.) OVIDIU-ANTON DUMITRESCU -presedinte C.J. al Persoanelor Vârstnice si mr.(rtr.) VASILE BABIC – presedinte Cultului Eroilor „Regina Maria” filiala Tulcea. Ceremonialul s-a desfășurat după protocolul obișnuit, întâmpinarea oficialităților, intonarea Imnului Național, slujba de pomenire ținută de soborul de preoți, alocuțiunile edililor locali si depunerile de corone si jerbe de flori .

        LA MULTI ANI DOBROGEA!  LA MULTI ANI DOBROGENI!

  Corespondent: Cdor. (rtr.) Romeo STOICA

Previous Article
Next Article