Filiala Alba a A.N.C.M.R.R

In data de 14.02.2021 am trăit emoția si bucuria de a fi alături de un om deosebit, veteranul de război slt.(rtr) Laurean DEAC la aniversarea venerabilei vârste de 99 de ani.

La eveniment au fost prezenți domnul Gabriel PLESA – primarul municipiului Alba Iulia, dl.lt.col.Cornel OLTEAN – comandantul C.M.J.Alba, dl.col.(rtr.) Nicolae PANDURU – președintele filialei Alba a A.N.C.M.R.R , dl.col.(rtr) Eugen PAPES președintele filialei Alba a A.N.V.R si dl lt.col.(r) Albu Daniel Ioan presedinte AMVVD Alba

Am avut privilegiul de a fi în preajma unui român cu o poveste de viață impresionantă,față de care cuvintele sunt sărace pentru a ne exprima mulțumirea si recunostința. Veteranul de război Laurean DEAC s-a născut la 14.02.1922. A fost incorporat in compania 102 din Regimentul 82 Infanterie. A luptat pe frontul din Rusia iar ulterior a fost prizonier timp de patru ani la Sevan si Erevan. Si acum povestește cu emotie si o lacrimă în ochi: „Am suferit tare mult dar Dumnezeu m-a ajutat să merg înainte. Până când? Când Dumnezeu va zice destul si eu o să zic destul!”

Au fost înmânate diplome de excelență, un tort aniversar, șampanie dar și multe alte obiecte.

col(rtr) Panduru Nicolae

Previous Article
Next Article