COMUNICATUL NR. 13 din 12.06.2018

Stimați camarazi,

În baza Planului de Acțiune Comună, pe anul 2018, a structurilor asociative din Sistemul de Apărare Națională, Ordine Publică și Securitate Natională, la inițiativa ACMRR din SIE și ANCMRR ”Alexandru Ioan Cuza”, a fost inițiată participarea membrilor acestor asociații la etapa a doua a proiectului – Parcul Memoriei Nationale “Stejarii Romaniei – 100 de ani de istorie și demnitate – RO – MÂNDRIA”, coordonat de Consiliul Județean Vrancea.

Activitatea s-a desfășurat în data de 21 aprilie 2018, în zona localității Mărășești, cu participarea unui număr de 286 de rezerviști militari pe trei sole principale D, E și F prin plantarea a aproximativ 10.000 de puieți.

Din partea  Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR), au participat un total de 168 de reprezentanți ai filialelor județene Alba, Brăila, Cluj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş şi ale sectoarelor capitalei. Transportul și cheltuielile aferente îndeplinirii misiunii au fost asigurate de către fiecare din cei 168 de participanți.

La finalul acțiunii, toți participanții, rezerviști militari și membri ai familiilor acestora și-au exprimat dorința de a fi prezenți și la etapele următoare ale proiectului.

În acest sens a fost trimisă o scrisoare Consiliului Județean Vrancea (se prezintă anexat) prin care se solicită, ca în preajma Zilei Armatei Române și sub egida „Anului Centenar” să se realizeze o etapă intermediară, numai cu participarea rezerviștilor  militari, a cadrelor active din unitățile militare, care au mai participat, precum și o componentă internațională.

Rugăm toate filialele ANCMRR să înceapă pregătirea participării cu un număr cât mai mare de membri. Datele privind numărul de persoane participante și aranjamentele de ordin administrativ vor fi comunicate nu mai târziu de 15 septembrie a.c.

Persoana de contact și coordonatorul echipei de proiect este col. (r.) Eugen Lazăr, tel. 0726 388 694, e-mail : eugen.lazar2015@ gmail. com..

Președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare

în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”

General- locotenent (r) //Neculai BĂHNĂREANU//

COMUNICAT Nr.13 din 12.06.2018.

Scrisoare catre C.J. Vrancea

 

Previous Article
Next Article