COMUNICAT   FORUM

COMUNICAT   FORUM

  In ziua de 11 iunie 2018 a avut loc la sediul  Federației Militarilor din România  ședinta Grupului de lucru al FORUMULUI, ședință desfășurata la solicitarea ANCMRR , sub președinția  domnului gl.(rtr.) Nicolae GROPAN.

S-au discutat și stabilit urmatoarele:

  • Solicitarea, în regim de urgență, a unor intâlniri cu președinții celor două camere ale Parlamentului, cu miniștrii apărării, muncii și protecției sociale precum și al justiției dar și cu directorii serviciilor cu atribuții în securitatea națională, întâlniri prin care să cerem exprimarea clară a poziției acestor instituții față de personalul care a acționat și actionează în cadrul structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională;
  • Pregatirea și organizarea unui miting de protest în prima săptămână a urmatoarei sesiuni parlamentare, miting care să reunească toate structurile asociative din sistemul de siguranță națională, asociații federații, sindicate , etc.
  • Participarea la ședinta Camerei Deputaților, ședință care va pune în discuție, renumita, OUG 59/2017.

Au mai fost discutate, dar nu au fost aprobate, problema pichetării sediilor PSD si ALDE, precum și solicitarea unei audiențe la șeful DGF.

Totodată s-a stabilit ca președinția Forumului să ia în discuție, împreună cu președintele  Ordinului Militar de România, problema înaintării unui memorandum către EUROMIL.

La solicitarea privind acțiunea penală împotriva ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a stabilit ca în termen de 10 zile să se înainteze secretariatului Forumului propuneri și motivarea acestor propuneri.

Președintele ANCMRR, dl. gl.(rtr.) Nicolae BĂHNĂREANU a solicitat pregătirea și desfășurarea unor acțiuni concrete printre care: trimiterea unei scrisori către Birourile permanente ale celor două camere ale Parlamentului prin care să se ceară  neintroducerea pe ordinea de zi a OUG 59 și retrimiterea ei în comisiile de apărare, precum și trimiterea unei scrisori tuturor parlamentarilor pentru a nu vota o lege neconstituțională. Scrisoarea va fi intocmită, în proiect de ANCMRR și AORR și va fi dezbătută de toți semnatarii protocolului de colaborare.

S-a aprobat întocmirea unei scrisori publice prin care cerem  DEMISIA DE ONOARE a miniștrilor apărării și internelor pentru neonorarea obligațiilor față de personalul activ și în rezervă din cele  două instituții.

La propunerea gl.(rtr.) Nicolae GROPAN s-a hotărât deplasarea participanților la ședința Grupului de lucru, la Camera Deputaților  pentru a solicita o întrevedere cu președintele acestei camere. Intrevederea nu a avut loc datorită absenței acestuia .

S-a realizat insă, o întâlnire cu consilierul președintelui Senatului, Ionuț Ciprian  NEGOIȚĂ, întâlnire prin care i s-au prezentat acestuia, pentru a-l informa pe dl. C.P. Tăriceanu, prezent la o activitate planificată și în curs de desfășurare, problemele legate de evoluția discutării și aprobării OUG 59 , dar și eforturile făcute de reprezentanții structurilor asociative pentru eliminarea art. VII din OUG 59/2017 și art.40 din OUG 57/2015. S-a manifestat dechidere spre dialog și informare reciprocă, prin președintele Forumului, despre modalitățile de soluționare a problemelor ridicate de cei 15 reprezentanți ai structurilor asociative prezenți la întâlnire.

Vă informăm că au fost trimise (și inregistrate) scrisorile către ministrul apărării și cel al muncii și protecției sociale, scrisori aprobate la ședinta Forumului din 5 iunie a.c., totodată au fost trimise și scrisorile către președinții celor două camere ale Parlamentului prin care s-a solicitat intâlnirea de urgență  a acestora cu reprezentanții Forumului.

Președintele FORUMULUI structurilor asociative din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională

Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN

 

Previous Article
Next Article