COMUNICAT Nr.27 din 24.10.2017

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere  „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) , cu sprijinul structurilor de specialitate din M.Ap.N. – Comandamentul Logistic Întrunit , Cercul Militar Naţional, Ansamblul Artistic al  Armatei a organizat şi desfăţurat‚ în ziua de 23 octombrie 2017 sărbătorirea Zilei Armatei României cu dublă semnificaţie: Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice şi Aniversarea a 73 de ani, de când Oştirea Română după lupte grele şi sacrificii deosebite a eliberat de sub ocupaţia fascisto-horthystă în cel de al Doilea Război Mondial, la frontiera nord-vestică a ţării, ultima palmă din pământul României – oraşul Carei în ziua de 25 Octombrie 1944, prilej de comemorare şi omagiere solemnă a Armatei Române.

Sărbătorirea a constat într-un Simpozion dedicat acestor aniversări, începând cu ora 10.00, la Palatul Cercului Militar Naţional din municipiul Bucureşti, Sala de Conferinţe, participarea la un spectacol prezentat de Ansamblul Artistic al Armatei şi o activitate de socializare prilejuită de aceste ocazii.

Simpozionul s-a desfăşurat în prezenţa unor reprezentanţi ai Preşedenţiei României, prin persoana domnului gl.mr. Mihai ŞOMORDOLEA – Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a prezentat din partea Preşedintelui României un Mesaj şi felicitări adresate rezerviştilor militari, din partea ministrului Apărării Naţionale a domnului Nicolae  NASTEA –Secretar de Stat şi şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Calitatea Vieţii Personalului care coordonează activitatea M.Ap.N. cu asociaţiile care funcţionează sub autoritatea M.Ap.N. şi elaborează, implementează politici şi programe în domeniul calităţii vieţii personalului militar în rezervă/retragere, a consilierului şefului Statului Major al Apărării, domnul gl.mr. Nicolae LUPULESCU – precum şi reprezentanţi ai altor structuri ale ministerului, ai Patriarhiei Ortodoxe Române, ai structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă/retragere afiliate sau cu care avem Protocoale de colaborare, precum şi similare din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

          În cadrul sinpozionului s-au prezentat informări, comunicări şi prelegeri referitoare la Armata României.

          În informarea prezentată de domnul secretar de stat Nicolae NASTEA privind preocuparea departamentului pentru promovarea intereselor cadrelor  militare în rezervă/retragere a fost reiterată problematica ridicată de delegaţia ANCMRR la întâlnirea cu ministrul apărării naţionale, acceptată de domnia sa, elogiind acţiunile desfăşurate de Asociaţia noastră, singura structură asociativă cu reprezentare la nivel naţional. Tot din mesajul domnului secretar de stat a rezultat preocuparea conducerii actuale a M.Ap.N. pentru acordarea tuturor drepturilor legale ale cadrelor militare în rezervă/retragere şi pentru crearea condiţiilor de apărare a acestora în domeniul legislativ, fiind rezolvate favorabil cele 107 propuneri ale Asociaţiei de înaintare în grad până la gradul de colonel, drept răsplată pentru meritele deosebite avute în cariera militară şi semn de aleasă preţuire pentru îndeplinirea jurământului militar sub deviza „PATRIE,  ONOARE, DEMNITATE”.

          Deosebit de interesantă a fost prelegerea referitoare la participarea şi contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la eliberarea întregului teritoriu al ţării, a oraşului Carei, la 25 Octombrie 1944, ţinută de prea-cuviosul părinte Florian ŞERBĂNESCU, consilier al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

          Sărbătorirea  Zilei de 25 Octombrie a continuat cu spectacolul dat de Ansamblul Artistic al Armatei şi activitatea de socializare folosind condiţiile deosebite oferite de Sala Bizantină.

LA  MULŢI  ANI  ARMATEI  ROMÂNE!

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Mulțumim pentru fotografii domnului Marian  GAVRILĂ – fotograf ANCMRR

COMUNICAT Nr. 27docx

MESAJ ZIUA ARMATEI 2017

Mesajul sefului SMAp adresat ANCMRR

 

 

Previous Article
Next Article