COMUNICAT Nr. 25 din 07.12.2015

Întâlnire la Ministerul Apărării Naţionale

În ziua de 7 decembrie 2015, la solicitarea conducerii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Excelenţa Sa, Domnul Mihnea MOTOC, ministrul Apărării Naţionale, a primit în audienţă o delegaţie a Asociaţiei formată din: gl.(r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU  – preşedinte, gl.mr.(r)av.ing. Vasile DOMNU – vicepreşedinte, gl.mr.(r) dr. Constantin MIHĂLCIOIU – vicepreşedinte şi gl.mr.(r) Marian BUCIUMAN – vicepreşedinte.

Din partea conducerii M.Ap.N.  au participat şi şefi ai unor structuri din conducerea centrală a ministerului.

Întâlnirea a avut drept scop:

  • Prezentarea felicitării adresată de Asociaţie, Excelenţei Sale Domnului ministru cu prilejul investirii sale în onoranta funcţie de ministru al apărării;
  • Informarea privind prevederile Statutului Asociaţiei referitor la funcţionarea acesteia sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate, la care s-a primit un răspuns afirmativ şi patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Praşedinte de Onoare şi obţinerea acordului acestuia.
  • Prezentarea Asociaţiei ca fiind de utilitate publică şi a principalelor probleme curente care îi frământă pe membrii acesteia; Alocarea prin buget de fonduri pentru desfăşurarea activităţii; Legea pensiilor militare; Reluarea proiectelor de lege privind organizarea şi funcţionarea structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă şi retragere; Actualizarea Legii nr. 80/1995 şi de organizare a M.Ap.N.cu amendamentele Asociaţiei; Relaţiile cu cadrele militare active,  care nu întotdeauna apreciază competenţa cadrelor militare în rezervă şi retragere, nu manifestă solidaritate cu aceştia şi care ar putea fi mai eficientă; Tendinţa de diminuare sau anulare a unor drepturi ale cadrelor militare în rezervă şi retragere prezentate în lege dar nu şi în instrucţiunile de aplicare; Problema decontării foarte greoaie a costurilor de madicamente care sunt gratuite; Problema promovării propunerilor privind înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în rezervă şi retragere ş.a.

Domnul ministru a acceptat să i  se transmită în scris problemele care i-au fost înaintate în sumar şi a precizat că este onorat de propunerea de a accepta titlul de „Preşedinte de Onoare”,a apreciat ca remarcabilă prezentarea făcută de preşedintele Asociaţiei şi că va întreprinde toate demersurile necesare pentru soluţuionarea problemelor ridicate, fiind disponibil pentru o comunicareşi consultare permanent cu ANCMRR.

Cu această ocazie, în numele Asociaţiei , domnul preşedinte gl.(r)  prof.univ.dr. Mihai ILIESCU  a conferit „Emblema de Onoare a A.N.C.M.R.R.” Excelenţei  Sale domnul minstru Mihnea MOTOC şi i-a înmânat „Atestatul” pentru recunoaşterea calităţii de „Preşedinte de Onoare al Asociaţiei” , Statutul Asociaţiei şi Strategia pentru Optinizarea şi Eficientizarea Activităţii A.N.C.M.R.R. 2013- 2017.

Apreciind operativitatea manifestată de conducerea ministerului pentru organizarea acestei întâlniri, domnul preşedinte al ANCMRR a mulţumit ministrului ApărăriiNaţionale pentru timpul afectat delegaţiei şi l+a asigurat că şi în continuare ANCMRR este permanent la datorie, ca o componentă de bază a armatei de rezervă a Armatei Române.

PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI  NAȚIONALE A CADRELOR

MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE „Alexandru Ioan Cuza”

Gl.(r) prof.univ. //dr.  Mihai ILIESCU//

COMUNICAT Nr. 25 docx

Previous Article
Next Article