COMINICAT  Nr. 23 din 22.10.2015

Cu prilejul   „Zilei Armatei României”  Biroul Permanent Central al A.N.C.M.R.R.  a organizat, la Cercul Militar Naţional în ziua de 21 octombrie 2015, un simpozion cu titlul  „Ziua Armatei României – 25 Octombrie, sărbătoare de suflet  a cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din armată”.

La această activitate au participat personalități din Administraţia Prezidenţială, Guvernul României, conducerea Ministerului Apărării Naționale, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor  Militare în Rezervă și în Retragere și reprezentanți ai instituțiilor centrale și locale.

Activitatea a fost deschisă prin intonarea Imnului Național și cuvântul de  deschidere a simpozionului  rostit de președintele A.N.C.M.R.R.

Comunicările științifice prezentate în cadrul simpozionului au fost:

  1. „Acţiunile Armatei Române în perioada 23 august – 25 octombrie 1944 pentru eliberarea întregului teritoriu naţional”, prezentată de Gl.col.(r) dr. Constantin OLTEANU;
  2. „Relaţiile de comandament româno-sovietice în perioada 22 august-25 octombrie 1944”, prezentată de Col.(r) dr. Alexandru DUŢU;
  3. „Politica de apărare în contextul militar-strategic actual”, prezentată    de Gl.bg.dr.ing. Cristian-Alexandru EREMIA, locţiitorul şefului Departamentului pentru Politica de Apărare şi  Planificare;
  4. „Stadiul implementării Comandamentului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est şi a Comandamentului Unităţii de Integrare a Forţelor NATO”. prezentată de Col. Cătălin TICULESCU, comandantul Unităţii de Integrare a Forţelor NATO.

Mesajul Ministrului Apărării Naționale a fost prezentat de Doamna Otila SAVA, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului.

Activitatea a fost încheiată cu un program artistic oferit de Ansamblul Artistic al Armatei și servirea unei cupe de şampanie .

In ziua de 25 Octombrie 2015, membrii ai Biroului Permanent Central vor participa la depuneri de coroane de flori la „Monumentul Eroilor Patriei” , Mormântul Ostașului Necunoscut”, şi „Monumentul Eroilor Căzuți în Teatrele de Operații și pe Teritoriul României”.

Purtător de cuvânt al ANCMRR

Gl.mr.(r) //  Victor CONSTANDA//

MESAJUL MINISTRULUI APARARII

IMG_4548 IMG_4552 IMG_4578 IMG_4580 IMG_4589 IMG_4649 IMG_4658 IMG_4680 IMG_4702 IMG_4816 IMG_4819 IMG_4861

Previous Article
Next Article