COMUNICAT Nr.15 din 30.06.2017

În data de 29.06.2017, în jurul orei 21.55, un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” a fost implicat într-un accident de circulație, în apropiere de localitatea Valea Urdii, județul Argeș. Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare,  care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului. Trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție făcând eforturi disperate pentru eliberarea lor. În ciuda eforturilor susţinute, a numeroaselor ambulanţe cu echipaje medicale de specialitate care au fot trimise la locul tragediei, cei trei militari au decedat:

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al M.Ap.N. din anul 2002;
Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil; executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al M.Ap.N. din anul 2008;
Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană  avea 40 de ani, era angajat al M.Ap.N. din anul 2002; era căsătorit și avea un copil.
Ceilalți nouă militari, cu politraumatisme multiple, au primit îngrijiri la fața locului, apoi au fost transportați de urgență la spitale militare – doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București (un militar nu este rănit).
La locul tragicului accident s-au deplasat de urgenţă, încă din cursul nopţii,  ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa, generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Membrii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”  sunt alături de familiile îndoliate, de părinţii care trăiesc nedreapta clipă în care să-şi ducă pe ultimul drum fiii, de văduvele şi copiii orfani rămaşi fără sprijin şi iubirea celor dragi lor.

Ne rugăm la Bunul Dumnezeu să-i aducă pe tinerii noştrii camarazi nedrept răpiţi de lângă noi, la drepta Sa, să le dea odihnă veşnică şi să-i rânduiască în oştile cereşti, aşa cum merită cei ce şi-au slujit cu credinţă Ţara.

Celor care sunt acum pe patul de spital, cu suferinţe pe care medicii încearcă să le tămăduiască, le dorim putere, multă sănătate şi să fie învingători ! Suntem alături de ei cu tot sufletul şi le dorim însănătoşire grabnică.

            Ca militari cu zeci de ani de experienţă putem aprecia efortul făcut de autorităţile statului pentru salvarea  şi ajutorarea celor 13 vânători de munte, victime ale tragicului accident. Mulţumim şi noi pe această cale primului-ministru al Guvernului României Mihai TUDOSE, ministrului Apărării naţionale Adrian ȚUȚUIANU și șefului Statului Major General, general  Nicolae CIUCĂ pentru modul exemplar în care s-au implicat şi au folosit toate resursele existente pentru salvarea vieţilor militarilor, victimele tragicului accident.

30.06.2017 ora 15.35

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Previous Article
Next Article