COMUNICAT Nr.15 din 23.05.2013

Stimați camarazi
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) salută adoptarea de către Senatul României a propunerii legislative privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Prin proiectul de lege vor fi majorate pensiile militare care au fost reduse în luna decembrie 2010, măsura fiind aplicată doar în cazul celor care au obținut sume mai mici după recalcularea sau revizuirea pensiilor. Proiectul de lege urmează să fie supus votului final în Camera Deputaților.
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) mulțumește, pe această cale, domnului prim-ministru Victor Ponta pentru sprijinul consecvent acordat pensionarilor militari. Domnia Sa a făcut încă o dovadă a apropierii sale față de Armata în rezervă, prin susținerea totală a demersurilor domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea.
ANCMRR, cea mai mare asociaţie a cadrelor militare, aduce mulțumiri totodată, coordonatorului domeniului apărare, ordine publică și siguranță națională din Guvernul României, domnul vicepremier Gabriel Oprea, directorului Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, ministrului apărării naționale, domnul Mircea Dușa și ministrului afacerilor interne, domnul Radu Stroe, care și-au dovedit solidaritatea cu pensionarii militari, prin eforturile pe care le fac pentru a asigura fondurile necesare punerii în plată a drepturilor bănești chiar din acest an, prin identificarea acestor sume în bugetele pe anul 2013 ale instituțiilor implicate.
Dragi camarazi, apreciem cu satisfacție că demersul nostru este pe cale să se finalizeze. Se comfirmă și de această dată poziția adoptată de ANCMRR pentru rezolvarea problemelor – calea legală, a dialogului, prin intervenţii motivate, discuţii corecte şi concrete. Putem afirma încă o dată că Protocolul de Colaborare, semnat cu Alianța de Centru Stânga (PSD + UNPR) la 01.12.2012 este viabil și benefic pentru ANCMRR.
Vă rugăm să aduceți la cunoștinta tuturor pensionarilor militari conținutul acestui comunicat și vă asigurăm că vă vom ține la curent cu toate problemele de interes pentru membrii ANCMRR și familiile acestora.

BIROUL PERMANENT CENTRAL

Previous Article
Next Article