COMUNICATUL Nr.11 din 05.06.2018

În periaoda 30.05.-01.06., la Arad,  au fost sărbătorite  Ziua Rezervistului Militar și a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (ANCMRR) „Alexandru Ioan Cuza”, dedicate „Centenarului Marii Uniri”.

Conducerea ANCMRR a generat cu această ocazie și participarea unei componente internaționale din partea structurilor asociative similare din Bulgaria, Italia, Serbia, Turcia și Ungaria.

Din programul manifestărilor menționăm: în ziua I, primirea reprezentanților rezerviștilor din garnizoană, a delegațiilor străine, de către  vicepreședintele Consiliului Județean și primarul Municipiului Arad și prezentarea realizărilor din unitățile administrative teritoriale respective; în ziua II au avut loc, Adunarea Festivă dedicată Zilei Rezervistului Militar și Zilei ANCMRR, Ceremonia omagială de la Statuia Ostașilor Români din Piața „Avram Iancu”, masa festivă, vizita la Monumentul Eroilor de la Pauliș și o activitate de socializare la Stațiunea Moneasa.

Adunarea Festiva și Ceremonia Omagială s-au desfășurat cu participarea președintelui Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Calitatea Vieții Personalului, șefului Direcției Generale de Management Resurse Umane, comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, comadantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, comandantului Garnizoanei Arad, comandantul Centrului Militar Județean, deputați din circumscripția electorală locală și ai minorităților entice bulgară și sârbă, președinți și membri din filialele ANCMRR, Bihor, Sibiu și Timiș precum și un numar de peste 160 de rezerviști militari din garnizoanele Arad, Ineu și Lipova.

În cadrul Adunării Festive au fost prezentate Alocuțiunea președintelui ANCMRR (se prezintă atașat), mesajele președinților structurilor asociative străine prietene și ceremonia acordării unor distincții ale ANCMRR cu ocazia Zilei Rezervistului Militar și a Zilei ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”.

În alocuțiunea președintelui ANCMRR  se arată: „ Îmi exprim deplina apreciere şi preţuire faţă de toţi cei care au slujit instituţia militară, aceștia aflându-se şi azi în prima linie pentru apărarea patriei şi a valorilor sale perene. Să facem ca fiecare zi a acestui an Centenar să se constituie într-o sărbătoare a unităţii şi demnității noastre”.

Mesajele oaspeților străini au scos în evidență dorința structurilor asociative din țările reprezentate de a ne sprijini reciproc la promovarea drepturilor, intereselor comune ale rezerviștilor, la promovarea valorilor și tradițiilor armatelor țărilor noastre, la prezervarea spiritului asociativ și a tot ceea ce ne unește și este în beneficiul reciproc al membrilor structurilor noastre asociative.

La Ceremonia omagială, a fost prezentată alocuțiunea secretarului de stat (se prezintă atașat)  și s-au depus coroane. Delegația ANCMRR împreună cu președinții delegațiilor străine au depus o coroana la Statuia Ostașilor Români precum și o jerbă la Monumentul Eroilor de la Păuliș.

Modul de desfășurare și amploarea activităților, ne îndreptățesc să susținem că am dedicat sărbătorirea Zilei Rezervistului Militar și a Zilei ANCMRR „Centenarului Marii Uniri” de la 1918, făcând din aceasta un exercițiu de conștiință națională.

La Mulţi Ani Rezervişti Militari!

La Mulți Ani Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în

 Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”!

 AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!  PATRIE ONOARE DEMNITATE!

 Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în

Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”

General-locotenent(r.) Neculai BĂHNĂREANU

Comunicat nr 11 Arad

Alocutiunea Presedintelui ANCMRR la ARAD

Discurs Secretar de Stat – Ziua Rezervistului Militar 31 mai 2018

Previous Article
Next Article