COMUNICAT din 16.04.2013

Stimaţi  camarazi,

Delegaţia Biroului Permanent Central al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” formată din: Gl.(r) dr.Mihai Iliescu, președinte ANCMRR., Gl.mr.(r) Vasile Moroianu, șef departament resurse umane şi Cdor (r) Alexandru Constantin, șef departament juridic s-a întâlnit astăzi 16.04.2013, ora 09.00 cu viceprim-ministru Gabriel Oprea la sediul Guvernului. Tematica discuţiei  informale  a constituit-o problema pensiilor militare. În context Domnul viceprim-ministru ne-a asigurat că se fac eforturi pentru a găsi soluţii corespunzătoare rezolvării solicitării ANCMRR în acest domeniu.

Dragi camarazi,              

          Cu satisfacţie vă informăm „ că un prim pas” s-a făcut. În ședința de astăzi, Guvernul a avizat favorabil proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Salutăm decizia primului-ministru, domnul Victor Ponta care, prin decizia de a aviza favorabil acest proiect, demonstrează preocuparea și apropierea sa față de militarii în rezervă și în retragere.

În urma adoptării legii de către Parlament, pensiile ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010 se vor plăti în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010. Practic, pensiile militare care au scăzut în urma recalculării, vor reveni la nivelul anterior diminuării, sumele suplimentare vor fi prevăzute în bugetele instituțiilor din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională de la 1 ianuarie 2014, precum și de la momentul adoptării legii de către Parlament, aceste instituții susținând că au sumele necesare în bugetele lor de pensii pe anul 2013.

Mulțumim domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, co-inițiator al proiectului de lege, domnului ministru al apărării Mircea Dușa și domnului ministru al afacerilor interne Radu Stroe, care au arătat o preocupare constantă pentru soluționarea problemelor pensionarilor militari și au făcut demersurile necesare pentru avizarea de către Executiv a inițiativei legislative.

Dragi camarazi,

Vă asigurăm că ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” rămâne în continuare angajată în procesul elaborării noii legi a pensiilor militare de stat. Se confirmă viabilitatea  Protocolului ce l-am semnat cu ASC (PSD+UNPR).

Cu preţuire camaraderească

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Previous Article
Next Article