Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad

REZERVIȘTII  MILITARI ARĂDENI AU VOTAT PENTRU COMPETENȚĂ, CONTINUITATE ȘI DEVOTAMENT
Adunarea generală de dare de seamă și alegeri a Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R., desfășurată în data de 19 aprilie 2017, a reiterat trendul ascendent al acestei merituoase filiale, care în câțiva ani a ajuns printre cele mai bune din țară.
Desfășurată în prezența marii majorități a membrilor, adunarea generală a început cu intonarea Imnului de Stat al României, o rugăciune oficiată de preotul militar Adrian David și un moment de reculegere pentru camarazii trecuți la cele veșnice pe câmpurile de luptă, în teatrele de operații sau la vârsta venerabilei senectuți.
În continuare, președintele Filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, a prezentat distinșii invitați, a anunțat ordinea de zi a adunării și a dat citire Raportului de activitate, urmat de col.(r) Vasile Arion, care a expus situația bănească a Filialei în Raportul Comisiei de Cenzori.
Primarul Gheorghe Falcă, vicepreședintele CJA Sergiu Bâlcea, directorul cancelariei Instituției Prefectului Emerich Molnar, comandantul Batalionului 191 Infanterie lt.col. Claudiu Topor și reprezentantul CMJ lt.col. Georgică Sandu au adresat cuvinte de apreciere față de activitatea Filialei și foarte buna colaborare dintre aceasta, armata activă și instituțiile administrației publice locale.
Au luat cuvântul apoi mai mulți membri ai filialei și ai subfilialelor Lipova și Ineu, cu referire la diverse aspecte ale vieții de asociație: procesul de recalculare a pensiilor militare și modul în care conducerea centrală trebuie să apere intereselor pensionarilor militari (col.r. Mihail Maftei, col.r. Pavel Tătar), o mai mare implicare a administrației locale în buna gospodărire a municipiului și județului (col.r. Ioan Jula), apel la patriotism și la dragoste de țară (plt.adj.pr.r. Ilie Cristea), aspecte din viața subfilialei Lipova (MMP.r. Nastasa Nistor).
Gl.mr. (r) Marian Buciuman, vicepreședinte al Biroului Permanent Central al A.N.C.M.R.R. a declarat în cuvântul său: „Conducerea centrală a A.N.C.M.R.R. apreciază Filiala Arad ca fiind o filială puternică, fruntașă între filialele județene, cu o activitate laborioasă pe diverse domenii, a cărei conducere – președinte, comitet, birou – a făcut proba competenței, dăruirii și devotamentului față de membrii filialei și față de obiectivele, principiile și deviza A.N.C.M.R.R. Cu această adunare, vechea conducere și-a încheiat mandatul, o felicităm cu toții și urmează ca dvs. să alegeți noile organe de conducere pentru următorii 4 ani”.
A urmat alegerea președintelui Filialei, pentru care s-a depus o singură candidatură, în persoana gl.mr.(r) Heredea Vasile-Ionel, care a fost reales pentru un nou mandat cu unanimitate de voturi. Apoi s-au făcut propuneri pentru alegerea Comitetului Executiv, lista candidaților fiind supusă votului și aprobată în unanimitate, de asemenea și Biroul.
Iată noua echipa de conducere a Filialei Județene ZIRIDAVA Arad:
1.gl.mr.(r) Heredea Vasile-Ionel – Președinte Filială
2 col.(r) Crișan Sandu – primvicepreședinte
3 col.(r) Alexa Vasile – vicepreședinte
4 lt.col.(rtg) Aniculăesei Mihai – vicepreşedinte
5 mr.(r) Grec Gheorghe – vicepreședinte
6 col.(r) Nedelcea Ion – preș. Subfiliala Lipova
7 mr.(rez) Dămoc Octavian – preș. Subfiliala Ineu
8 col.(r) Jula Ioan
9 col.(rtg) Gana Horea
10 plt.adj.pr.(rtg) Nicodim Manole – șef comp. logistic
11 col.(rtg) Arion Vasile – preș.comisie cenzori
12 plt.adj.(r) Sebeșan Vasile – secretariat
13 mr.(rez) Ocneriu Dorin – purtător de cuvânt
14 plt.adj.pr.(rtg) Pruteanu Laurențiu
15 Lt.col.(rtg) Chiș Alexandru
16 col.(rtg) Gliga Ioan – preș. Fil. ANVR Arad
17 col.(r) Bursa Constantin – preș. Fil. Cultul Eroilor
18 col.(rtg) Isac Ștefanache
19 plt.adj.(r) Togan Pavel
20 MMP(rtg) Haiduc Alexandru
21 lt.col.(r) Dumitrescu Mircea
22 MM.(r) Duniov Nicolae
23 cpt.(r) Gorici Ioan
24 lt.col.(rtg) Tătar Pavel
25 lt.col.(r) Stroe Marin
26 col.(rtg) Tarcea Ioan
27 col.(rtg) Popescu Atanasie
28 col.(rtg) Demian Viorel
29 lt.col.(rtg) Popa Gheorghe
30 col.(rtg) Vlad Gheorghe
SUPLEANȚI
31 col.(rtg) Solomon Nicolae
32 col.(rtg) Nicolaescu Arcadie
33 col.(rtg) Gânță Paul
34 col.(rtg) Stăncioiu Ion
35 lt.col.(rtg) Tănăsescu Romulus

Concluzionând lucrările și hotărârile adunării generale, noul și în același timp vechiul președinte al Filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, a declarat: „Mulțumesc celor care mi-au fost alături în toți acești ani grei, dar fructuoși. Am preluat Filiala într-o situație dificilă, reușind să o aducem astăzi în prim-planul activităților A.N.C.M.R.R. Avem o anvergură națională și internațională, avem parteneriate interne și externe, avem reușite în apărarea drepturilor rezerviștilor militari. Sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, sigur că viața internă de asociație poate fi îmbunătățită, sigur că cooperarea instituțională – la nivel de municipiu și județ – poate fi mai amplă și mai eficientă. Eu și echipa pe care o am alături vom depune toate eforturile pentru a ne conforma statutului A.N.C.M.R.R., pentru a oferi pensionarilor militari și familiilor lor, veteranilor și văduvelor de război, sprijin permanent, condiții decente de viață, activități frumoase și o bătrânețe liniștită. În numele Comitetului și Biroului Filialei, vă mulțumesc tuturor și vă așteptăm cu drag la toate acțiunile pe care le vom organiza”.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

DSCN0320 DSCN0329 DSCN0332 DSCN0343 DSCN0348 DSCN0354 DSCN0357 DSCN0360 DSCN0363 DSCN0364 DSCN0368 DSCN0372 DSCN0373 DSCN0376 DSCN0378 DSCN0388

 

Previous Article
Next Article