Filiala Judeţeană BRĂILA ,,MIHAI VITEAZUL’’

ZIUA FORȚELOR TERESTRE SĂRBĂTORITĂ LA BRĂILA

Duminică, 23 aprilie, un grup de membrii ai Filialei Brăila au participat în Piața Independenței din municipiu, la ceremonialul militar și religios dedicat sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. La activitate au luat parte militari activi, rezervisti (pensionari militari), oficialități ai administrației locale, simpli cetățeni.
Ceremonialul a debutat cu oficierea serviciului religios, urmat de citirea mesajului ministrului apărării naționale cu acest prilej. In cuvintul său, comandantul garnizoanei a subliniat că va duce mai departe spiritul de onoare moștenit de la veteranii de război și rezerviștii pensionari militari.
Au fost decernate diplome și cupe câștigătorilor competițiilor sportive desfășurate cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, la care au participat toate unitățile militare din garnizoană.
După defilarea gărzii de onoare, publicul brăilean a avut parte de un scurt spectacol muzical și coregrafic oferit de Muzica Militară a garnizoanei Brăila și formațiile de dansuri, ce colaborează cu  Cercul Militar, al carui administrator este si Seful sectorului cultural al Biroului Permanent al Filialei.
Activitatea s-a încheiat cu cinstirea memoriei înaintașilor din Forțele Terestre Române, prin depunerea de jerbe de flori  la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu.

IMG_0286 IMG_0369 IMG_0384

Previous Article
Next Article