Filiala Județeană Gorj

Ceremonial dedicat eroilor revoluției

La Tîrgu-Jiu, cu prilejul comemorării a 32 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989,  în Piața Prefecturii a avut loc un ceremonial de comemorare a eroilor revoluției. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Prefecturii, al Consiliului Județean Gorj, al Primăriei Târgu Jiu, al asociațiilor și fundațiilor revoluției din 1989 și al conducerii Garnizoanei Târgu-Jiu. Manifestările au început cu intonarea imnului național, iar alocuțiunea de deschidere i-a aparținut Anei-Daria Ionescu- Haidău, sora eroului martir Cătălin Haidău.
Serviciul religios a fost oficiat de către preoții slujitori ai Catedralei Sfinții Voievozi și preotul garnizoanei, Iconom stavroforul Constantin Măgdoiu
Au fost depuse coroane de flori de către reprezentanții instituțiilor Prefecturii județului, reprezentanților Consiliului județean, cei ai Primăriei și de către reprezentanții asociațiilor pentru Cinstirea Eroilor Revoluției și Răniților din decembrie 1989. 
Delegația filialei județene a ANCMRR a participat la eveniment alături de conducerea Garnizoanei și camarazii din cadrul ANVR și ANCE „Regina Maria”.

După defilarea Gărzii de Onoare, rezerviștii gorjeni au participat la Concertul de Colinde interpretat de Corul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”.
A relatat, col.(r) Emanuel BĂRBULESCU

Previous Article
Next Article