Filiala Județeană Tulcea „Contraamiral IACOB BĂLAN”

ZIUA VICTORIEI REVOLUȚIEI ȘI A LIBERTĂȚII – LA TULCEA

    Miercuri, 22 decembrie 2021, ca în toate garnizoanele din țară și în Tulcea, Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea au organizat, la Monumentul Eroilor Revoluției, un ceremonial militar și religios pentru a sărbători „Ziua Victoriei Revoluției și a Libertății“.
  La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, primarul municipiului, Ștefan Ilie, subprefectul cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu, comandantul garnizoanei  – cdor. Antonel Vatamanu, reprezentanți ai revoluționarilor Tulcea, militari, sefii de structuri militare, un sobor de preoți, reprezentanți ai mass-media locale și nu în ultimul rând vicepresedintele A.N.C.M.R.R. Filiala „Contraamiral IACOB BĂLAN” Tulcea, -lt.cdor.(r.) Victor Cherciu, președintele Filialei Tulcea a Cultului Eroilor „Regina Maria”- col.(rtr.) Vasile Asiminei si vicepresedintele- mr. (r.) Vasile Babic.
   Activitatea s-a desfășurat conform protocolului obișnuit.
   După slujba de pomenire a eroilor Revoluției din anul 1989, oficiată de un sobor de preoți, reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni prin care și-au exprimat respectul pentru cei care, în urmă cu 32 de ani, au ieșit în stradă pentru a construi statul democratic România. Ce s-a obtinut… s-a observant si se vede.
  În încheiere s-au depus corone și jerbe de flori.
             Corespondent: Cdor. (rtr.) ROMEO STOICA

Previous Article
Next Article