SIMPOZION

În ziua de 21 ianuarie, în organizarea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuzaa avut loc, în Sala de Spectacole a Palatului Cercului  Militar Naţional  simpozionul dedicat aniversării a 161 de ani de la UNIREA  PRINCIPATELOR  ROMÂNE, MOLDOVA şi ŢARA  ROMÂNEASCĂ.

Simpozionul a fost moderat de domnul gl.lt (rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, preşedintele A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” şi în cadrul acestuia au fost prezentate comunicările:

  • ,,Unirea Principatelor Române – un act de o importanţă covârşitoare pentru poporul român” – domnul gl.bg.(rtr.) dr. Gheorghe CREŢU, vicepreşedinte ANCMRR;
  • ,,Unirea Românilor şi atitudinea marilor puteri ale timpului”- domnul col.(rtr.) dr. Gheorghe CRISTACHE membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă, redactor al revistei ,,Rezerva Oştirii Române”.

La simpozion au participat membrii ai Asociaţiei din cadrul sectoarelor municipiului Bucureşti, judeţelor Ilfov şi Giurgiu şi ai Asociaţiilor afiliate.

Reuniunea a continuat cu un spectacol  omagial prezentat de o formaţie a Ansamblului Artistic al Armatei şi s-a încheiat cu ,,Hora Unirii”.

BIROUL  PERMANENT  CENTRAL

Simpozion Ziua Unirii 24 Ianuarie

Previous Article
Next Article