ANUNȚ

Biroul Permanent Central al ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”, anunță cu profundă durere decesul Generalului (r.) prof.univ.dr. MIHAI  ILIESCU în data de 18 decembrie 2020.

Gl. Mihai Iliescu s-a născut la 8 noiembrie 1942 în com. Mihăileni, jud. Botoșani. A urmat cursurile Liceului Militar „Ștefan cel Mare”, pe care l-a absolvit în anul 1960, iar în perioada 1960-1964 a fost elev al Școlii Militare de Ofițeri de Artilerie și Radiolocație, Brașov. A absolvit această Școală cu gradul de locotenent în anul 1964. În anul 1976 a absolvit Academia Militară Generală, secția Aviație și Apărare Antiaeriană. În cariera militară a ocupat funcții de la tehnic șef și ajutor comandant grup radiotehnic în Dn.RAA, ofițer 2 în Biroul Operații la Trupele de Art. și RAA din CAAT, ajungând apoi comandantul Bg.1 RAA, Comandant al CAAT, prim locțiitor al SMFA și Comandant al Comandamentului Operațional Aerian Principal.

În anul 1996 obține titlul de Doctor în Știința Militară. A fost Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România. A desfășurat o importantă activitate de cercetare științifică concretizată ca autor și coautor în peste 12 lucrări și studii de specialitate. A fost distins cu ordine şi medalii militare şi naţionale.

În perioada 2007 – 2017 a fost Președintele ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza”, funcţie în care şi-a adus o contribuţie deosebită la dezvoltarea şi recunoaşterea acesteia ca fiind reprezentativă la nivel naţionl şi de utilitate publică.

Ne exprimăm profundul regret privind trecerea la cele veşnice a distinsului general Mihai Iliescu şi transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Sicriul a fost depus la capela cimitirului Ghencea I Militar. Înmormântarea va avea loc duminică, 20 decembrie, ora 13.00, la Cimitirul Militar

Ghencea I.

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa.

Previous Article
Next Article