FORUM

COMUNICAT  din 06.04.2021

                Domnilor președinti,

           Conform celor stabilite împreună cu conducerea ministerului apărării, astăzi, 06.04.2021, împreună cu domnii : gl.lt.(r) Băhnăreanu, colonei (r) Bratasanu, Hoara si Simon, am participat la întâlnirea cu domnul ministru Ciucă Nicolae.

Intâlnirea s-a desfășurat în spiritul acțiunii comune pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă personalul militar activ, în rezervă sau retragere.

Problemele discutate au vizat: situația legislativă a proiectului PLX 199, proiect care trebuie să fie soluționat, dl. ministru urmând să facă demersuri la primul ministru și la președintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaților pentru ca proiectul să intre în procedură legislative.

Normele de aplicare a legii 168 sunt în transparență decizională și în 10 zile (până pe 16.04) pot fi înaintate secretariatului general propuneri, sugestii, opinii,

Există preocupare la nivelul conducerii ministerului pentru elaborarea unei legislații a salarizării personalului militar, pentru înlăturarea inechităților din sistem, legislație care să aibă în atenție și prevederile ISCO 08.

Domnul ministru și-a manifestat opinia ca la nivelul structurilor asociative să continue activitatea Forumului, singura opțiune de unificare conceptuală, a acestor structuri.

Domnul ministru a subliniat disponibilitatea ca structuri de specialitate din domeniul medical  să acționeze, împreună cu specialiști din structuri asociative, pentru reanalizarea M110/2019 privind asistența medicala.

S-a subliniat necesitatea intervenției la factorul politic ca singura posibilitate (deocamdată) de punere în operă a PLX 199.

Totodata s-a susținut, de către participanții la întâlnire, a necesității realizării unor întâlniri operative pe tema soluționării problemelor militarilor.

Voi înainta, în scris, către președintele PNL, solicitarea realizării unei întrevederi pe aceste probleme având în vedere faptul că acest partid, prin functiile pe care le ocupă în conducerea statului, are posibilitatea să pună în practică promisiunile de înlăturare a inechităților din sistemul militar.

          Cu respect

       Col.(r) Marian Tudor

Previous Article
Next Article