Fliala Judeţeană „ZIRIDAVA” Arad

ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL, SĂRBĂTORITĂ LA ARAD

Membrii filialei Judeţene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. au sărbătorit ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL – 26 iunie – alături de armata activă şi de administraţia publică locală din municipiul reşedinţă de judeţ.

Drapelul a fost coborât de pe catarg şi sfinţit în Catedrala Arhiepiscopală, apoi readus în faţa Palatului Administrativ unde, după intonarea Imnului Naţional, a fost arborat din nou pe catarg, cu faldurile fâlfâind maiestuoase şi ocrotitoare.

Au urmat cuvântări despre originea şi semnificaţia la români a culorilor roşu, galben şi albastru, precum şi emoţionante evocări ale veteranilor care au luptat sub steagul tricolor. Cu lacrimi în ochi, întreaga asistenţă a cântat „Tricolorul” marelui Ciprian Porumbescu, care a răsunat în piaţa publică arădeană ca un jurământ al tuturor, ca o chezăşie a unităţii poporului român şi ca o previziune a vremurilor de glorie care vor urma:

Cât pe cer şi cât pe lume

Vor fi aste trei culori

Vom avea un falnic nume

Şi un falnic viitor

În finalul acţiunii patriotice, a avut loc defilarea Drapelului de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” din Cetatea Aradului.

Astfel de evenimente sunt definitorii pentru solidaritatea poporului român în jurul marilor simboluri naţionale. Noi, rezerviştii militari  care suntem legaţi pe viaţă de Drapel prin jurământ, cinstim culorile şi ţinem ca la ochii din cap la reprezentarea vizuală unică a onoarei, vitejiei, gloriei şi demnităţii ostăşeşti – Drapelul României” declară preşedintele Filialei Judeţene „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R., gl.mr.(rez.) Vasile-Ionel Heredea.

Mr.(rez.) Dorin Ocneriu

Arborarea Drapelului National Onor la Tricolor Se intoneaza Imnul de Stat Trece parada militara

Previous Article
Next Article