Filiala Judeţeană „ZIRIDAVA” Arad

STINDARD  – nr. 7

A apărut de curând un nou număr al revistei bianuale STINDARD, editată de Filiala Judeţeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

Cu un conţinut bogat, variat şi plin de fotografii, revista cuprinde teme de actualitate din viaţa internă a Filialei şi Subfilialelor Lipova şi Ineu (un loc aparte fiind ocupat de lucrările Reuniunii Zonale desfăşurată la Arad în 11-12 mai a.c. de conducerea centrală a A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”  cu preşedinţii filialelor din partea de vest a ţării), dar şi abordări  civice privind relaţia cu instituţiile administraţiei locale şi cu partenerii sociali din municipiu şi judeţ, conform obiectivelor prevăzute în Statutul Asociaţiei.

Nu lipsesc paginile dedicate eroilor, veteranilor de război şi armatei active, entităţi cu care Filiala are strânse legături şi cu care colaborează îndeaproape la toate acţiunile.

Un mare spaţiu editorial este dedicat istoriei patriei şi armatei române, fiind accentuate personalităţi şi evenimente cu rezonanţă locală şi naţională aflate în an aniversar, dar şi amănunte inedite care fac deliciului iubitorilor de istorie.

Zilele Armelor se bucură de atenţie deosebită, spiritul de corp şi camaraderia ostăşească fiind un liant definitoriu pentru rezerviştii militari arădeni.

Am lăsat la urmă paginile literare, în care se ilustraeză talentul militarilor arădeni constituiţi în filiala locală „Ioan Slavici” a Ligii Scriitorilor Români, for sub egida căruia lirica şi epica arădeană găseşte un pământ roditor pentru seminţele frumosului care încolţesc, firave la început, apoi tot mai viguroase şi mai puternice.

Gl.mr.(rez.) Vasile-Ionel Heredea, preşedintele Filialei „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. şi director fondator al revistei STINDARD, a declarat cu ocazia lansării celui mai recent număr, despre care facem acum vorbire: „Revista STINDARD a devenit cel mai important vector şi cel mai agreat mod de a ne face cunoscuţi în spaţiul public arădean şi naţional. Această revistă oglindeşte activitatea filialei noastre, conectată plenar la strategia conducerii centrale a A.N.C.M.R.R. de apărare a intereselor rezerviştilor militari şi de cinstire a simbolurilor perene ale istoriei naţionale. Felicit colectivul redacţional, felicit colaboratorii şi aduc mulţumiri tuturor celor care au contribuit la apariţia acestei înalte tribune de exprimare militară: revista STINDARD”.

Mr.(rez.) Dorin Ocneriu

STINDARD NR. 7

Previous Article
Next Article