Fililiala Județeană GALAȚI „General Eremia Grigorescu”

În data de 11 noiembrie 2016, cadrele militare în rezervă și retragere din filiala Galați „General Eremia Grigorescu” a A.N.C.M.R.R. au participat la manifestările organizate de garnizoana Galați cu ocazia ZILEI VETERANILOR DIN TEATRELE DE OPERAȚII.

Prima parte a activităților a cuprins un ceremonial militar și un serviciu religios care s-au desfășurat în Cimitirul „Eternitatea” din Galați la mormintele militarilor din cadrul Batalionului 300 Infanterie căzuți la datorie în TO din Afganistan. După întâmpinarea oficialităților locale de către comandantul garnizoanei Galați, lt. col. dr. Melinte Ilie și intonarea Imnului Național al României, activitățile au continuat cu prezentarea semnificației Zilei Veteranilor, a necrologului slt. (p.m.) ȘONEI NARCIS, slt. (p.m.) SANDU IONUȚ – COSMIN și slt. (p.m.) COVRIG CLAUDIU CLAUDIU – MARIUS, o slujbă de pomenire și depuneri de coroane de flori de către unitățile militare din garnizoană, prefectura, primăria, filialele Galați ale A.N.C.M.R.R., A.N.V.R., A.N.C.E. și Inspectoratul Școlar. În semn de aleasă cinstire și recunoștință, la finalul ceremoniilor toți militarii participanți au depus câte o floare pe mormântul foștilor colegi decedați în TO.

Manifestările au continuat la Cercul Militar Galați cu simpozionul „VETERANI  AU FOST,  VETERANI  SUNT  ÎNCĂ” în cadrul căruia au prezentat comunicări lt. col. dr. Melinte Ilie, cpt. Huian Elvis, plt. maj. Marin Vasile, col. (r.) Paraschivan Valerian din partea filialei Galați a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, prof. Nenu Camelia din partea Inspectoratului Județean Școlar Galați și au fost vizionate filmele „Istoricul Batalionului 300 Infanterie”,”Momente din misiunile Batalionului 300 Infanterie în teatrele de operații”. La toate activitățile au participat reprezentanți ai autorităților publice locale si  veterani de război, elevi ai școlilor din municipiul Galați și un numeros public.

Gl.bg(r) Constantin  Antohe

Previous Article
Next Article