FilialaJudețeana „Ziridava” Arad

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL – SĂRBĂTORITĂ LA ARAD
Pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad a fost sărbătorită ZIUA IMNULUI NAȚIONAL – 29 iulie.
Lt.col. Mihai Ioniță, comandantul Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” a dat raportul d-nei Florentina Horgea, prefectul județului Arad, care a salutat Drapelul Batalionului. S-a intonat Imnul de Stat al României, apoi ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți și teologi, a săvârșit o slujbă de pomenire a eroilor neamului.
Muzeograful Gabriel Hălmăgean de la Complexul Muzeal Arad a oferit câteva detalii privind evoluția cântecului „Deșteaptă-te române” de la cântec revoluționar la imn de stat, apoi corul „Sf. Ioan Damaschin” al teologilor arădeni și Corul Veteranilor de Război au intonat imnul „Deșteaptă-te române” și mai multe cântece patriotice, fredonate de întreaga asistență formată din autorități, militari activi și în rezervă de la Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne și un numeros public.
Din partea Filialei Județene „Ziridava” Arad a A.N.C.M.R.R. a participat o numeroasă delegație în frunte cu președintele gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, iar din partea asociației veteranilor de război o delegație condusă de președintele col.(r) Sandu Crișan.
Imnul Național are o poveste mișcătoare, care împletește elanul revoluționar de la 1848 cu aspirația de veacuri a românilor de a trăi liberi într-un stat unitar. El amintește de lupta seculară a marilor bărbați care au făurit neamul românesc, precum și de vocația creștină a poporului român și a armatei române. Alături de drapel și stemă, Imnul întregește Treimea sfântă a simbolurilor de stat ale României” declară gl. mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, președintele Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article