Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR.

FILIALA ARAD A ANCMRR A PARTICIPAT LA BILANȚUL CLUBULUI REZERVIȘTILOR MILITARI DIN BEKESCSABA

Sâmbătă, 25.02.2017, o delegație a Filialei Județene “ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. s-a deplasat la Bekescsaba, reședința județului Bekes din Ungaria, onorând invitația camarazilor unguri de a participa la evenimentul “A 52-a aniversare a Clubului Rezerviștilor Militari din Bekescsaba”.

Delegația română a fost formată din col.(r) Sandu Crișan-prim vicepereședinte al Filialei, col.(r) Constantin Bursa, președintele Filialei Județene „Avram Iancu” Arad a A.N. Cultul Eroilor – Regina Maria, col.(r) Kászoni Zoltán-translator și mr.(r) Dorin Ocneriu-redactor șef al publicației militare STINDARD.

Col. (r) Záhorán Gyorgy, președintele Clubului Rezerviștilor Militari din Bekescsaba și col.(r) Nagy Zoltán, vicepreședinte, au primit delegația română la sediul CRM din centrul orașului Bekescsaba, unde au avut loc discuții cu privire la parteneriatul dintre asociațiile de rezerviști militari din județele Arad și Bekes. Apoi a urmat adunarea generală de bilanț, desfășurată în sala de festivități a CRMB.

Din raportul Biroului Clubului am aflat că asociația din Bekes cuprinde 103 membri, proveniți din Ministerul Apărării și Ministerul de Interne. Dintre aceștia, peste jumătate sunt femei: cadre în rezervă, soții sau văduve de militari sau polițiști și foste angajate civile din structurile militarizate maghiare. CRMB are o activitate intensă, ocazionată de sărbători, excursii, protecție socială și alte acțiuni specifice. Un rol important îl ocupă parteneriatele cu camarazii din terțe țări, printre care cel cu Aradul are un loc prioritar.

Au rostit cuvântări de salut diverse persoane, dintre care amintim pe col.(r) Kovács Gyorgy-din partea BEOSZ (forul conducător al rezerviștilor militari din Ungaria) și pe gl.dr. Polyák Zsolt-șeful Poliției județului Bekes, care a înmânat diplome și medalii celor evidențiați și a oferit 1500 de motokilometri din fondul Inspectoratului de Poliție Bekes pentru deplasările membrilor CRMB.

Col.(r) Sandu Crișan a transmis salutul președintelui Filialei Arad a ANCMRR – gl.mr.(r) Heredea Vasile Ionel – și al membrilor Filialei și a înmânat Programul de acțiune comună pentru anul 2017, care cuprinde activitățile la care vor participa împreună rezerviștii militari din Arad și Bekescsaba.

După masa festivă, delegația arădeană a fost invitată de gazde la o plimbare prin frumosul oraș Bekescsaba, care anul viitor va împlini 300 de ani de la prima așezare. Au fost vizitate Primăria, catedralele catolică și evanghelică, centrul orașului, muzeul Căilor Ferate, sediul Autoguvernării Românilor din Bekescsaba, monumentul Kossuth Lájos, alte obiective turistice și culturale din Bekescsaba. Ghid și translator competent a fost prof. Iuhasz Tivadar, președintele ARB.

„Suntem foarte mulțumiți de primirea făcută de prietenii unguri și apreciem că relațiile dintre noi sunt pe un trend ascendent. Am venit a doua oară la Bekescsaba, urmează ca în aprilie și în iulie 2017 să vină ei la Arad, unde le pregătim un program interesant și distractiv, axat pe obiective din municipiu și de pe Valea Mureșului. Prietenia militarilor români și unguri este o punte de comunicare, de apropiere și de cunoaștere între județele Arad și Bekes, între țările și popoarele noastre” a declarat col.(r) Sandu Crișan, prim vicepreședinte al Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a ANCMRR.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

IMG_6533 IMG_6541 IMG_6544 IMG_6554 IMG_6557 IMG_6576 IMG_6606 IMG_6619

Previous Article
Next Article