Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.,,Alexandru Ioan Cuza”

ZIUA RADIOLOCAȚIEI – SĂRBĂTORITĂ ÎN FILIALA ARAD A ANCMRR

Membrii Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R. au sărbătorit cu fast ZIUA RADIOLOCAȚIEI MILITARE ROMÂNE – 25 iulie.

La sediul Filialei de la Cercul Militar Arad a avut loc o adunare festivă dedicată zilei Armei Radiolocație. Președintele Filialei, gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea a deschis manifestarea mulțumindu-le camarazilor radiolocatoriști, activi și în rezervă (retragere), pentru munca lor plină de responsabilitate și profesionalism, dedicată apărării spațiului aerian al patriei: „Am simțit cu adevărat importanța muncii voastre în zilele de foc ale revoluției din decembrie 1989, când cerul patriei a fost scena unor diversiuni pline de suspans: aviație inamică la joasă și la mare înălțime, atac iminent cu elicoptere, desant aerian debarcat sau parașutat, ș.a.m d. Însă rapoartele celor trei unități de Radiolocație de pe cuprinsul județului Arad (Bata, Pecica, Șepreuș) au fost întotdeauna obiective, demne de crezare, aducând echilibru, siguranță și încredere. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut și faceți pentru siguranța aeriană a trupelor militare, a aviației civile, a administrației publice centrale și locale și a cetățenilor”.

La rândul său, plt.adj.pr. Manole Nicodim, decanul de vârstă al radiolocatoriștilor arădeni, a mulțumit conducerii filialei pentru implicarea în viața pensionarilor militari de toate armele și a poftit camarazii prezenți la un pahar de vorbă, în care s-au depănat amintiri din trecutul glorios al unităților care au funcționat în municipiul și județul Arad.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article