Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.,,Alexandru Ioan Cuza”

ARĂDENII AU SĂRBĂTORIT „ZIUA DRAPELULUI”
26 iunie – Ziua Drapelului României a fost sărbătorită cu fast de autoritățile locale și cetățenii Aradului.
Marți seara, vechiul drapel a fost coborât de pe catargul din fața Palatului Administrativ și dus la Catedrala Arhiepiscopală.
A doua zi, noul drapel a fost sfințit de ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, apoi adus cu gardă de onoare la locul de arborare unde, după o scurtă ceremonie, a fost înălțat pe catarg.
Muzeograful Bogdan Ivașcu a vorbit despre semnificația și istoricul drapelului tricolor al României, iar Drapelul de Luptă al Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, împreună cu detașamentul de militari ai M.Ap.N. și M.A.I., au defilat prin fața numeroasei asistențe.
Din partea Filialei Județene „Ziridava” Arad a ANCMRR a participat un grup numeros de membri, în frunte cu președintele gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, care a declarat: „Drapelul tricolor rămâne pentru totdeauna simbolul gloriei, onoarei și vitejiei ostășești. Cu mâna pe drapel am jurat credință patriei și poporului, jurământ care ne leagă pe viață de soarta acestei țări, pe care străbunii ne-au  lăsat-o întreagă și liberă și tot așa trebuie să o dăm și noi mai departe urmașilor noștri”.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article