Filiala Județeană „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.,,Alexandru Ioan Cuza”

ZIUA EROILOR SĂRBĂTORITĂ  LA ARAD
Ziua Eroilor a fost marcată în municipiul și județul Arad prin ample manifestări militare și religioase, desfășurate la locurile cu rezonanță istorică, atât de numeroase pe milenarele plaiuri arădene, unde urmele jertfei eroilor se văd la tot pasul.
În municipiu, ceremoniile au început la Catedrala Ortodoxă cu un parastas pentru eroii neamului și au continuat la Monumentul Eroilor din Decembrie 1989, la Crucea Martirilor din Parcul Eminescu și la parcela eroilor din Cimitirul Pomenirea. La toate aceste locuri de pioasă aducere-aminte, ÎPS Timotei – împreună cu un sobor de preoți militari și civili – a oficiat slujbe de pomenire și a rostit cuvânt de înțelepciune despre eroii neamului.
S-au depus apoi coroane de flori din partea Camerei Deputaților, Prefecturii Arad, Primăriei și Consiliului Județean, Arhiepiscopiei, unităților Ministerului Apărării Naționale și Ministerului de Interne, asociațiilor de veterani de război și militari în rezervă, asociațiilor de revoluționari și a instituțiilor de învățământ.
Detașamentul compus din subunități ale Ministerului de Interne a dat onorul, cinstind așa cum se cuvine eroii neamului românesc.
Este un moment de mare însemnătate pentru toți cetățenii patriei, dar în special pentru armată și pentru veteranii de război, să cinstească Ziua Eroilor la praznicul Înălțării Domnului. Jertfa eroilor nu va fi uitată niciodată și este datoria generațiilor tinere să continue această tradiție care ne onorează, pe cei de azi și pe cei care o vin după noi” a declarat col. (r) Sandu Crișan, președintele Filialei Județene „Zărandul” Arad a Asociației Naționale a Veteranilor de Război și prim-vicepreședinte al Filialei Județene „ZIRIDAVA” Arad a A.N.C.M.R.R.

Mr.(r) Dorin Ocneriu

Previous Article
Next Article